ĐIR PO PULI

FOTOGALERIJA / Slavi se Praznik rada: Kafići rade, turisti u centru, Rafalei preletjeli Pulu... a evo i gdje možete danas na prvomajsko slavlje

| Autor: Glas Istre


Toplo vrijeme i sunčano prvosvibanjsko jutro namamilo je u centar Pule brojne turiste, koji su šetali Giardinima, Ulicom Sergijevaca, Forumom, Kandlerovom... Iako je većina trgovina bila zatvorena zbog Praznika rada, terase kafića su bile pune, što su turisti itekako iskoristili. 

Nije bilo prevelike gužve, no prvi dašak turističkog šušura slio se u najveći istarski grad - a građani su pak odlučili zaobići centar grada, jer se danas nude brojni tradicionalni prvomajski programi. 

Rafalei proletjeli nad Pulom (Snimio Duško Marušić Čiči)Rafalei proletjeli nad Pulom (Snimio Duško Marušić Čiči)

Rafalei proletjeli nad Pulom (Snimio Duško Marušić Čiči)Rafalei proletjeli nad Pulom (Snimio Duško Marušić Čiči)

Borbeni zrakoplovi Rafalei su oko 10 sati proletjeli nad Pulom (kako su neki primijetili, 20-ak minuta kasnije od najavljenog), upravo u vrijeme kad na Portarati kreće tradicionalni program uz Puhački orkestar Grada Pule, KUD Matko Brajša Rašan i KUD-SAC Lino Mariani, uz polaganje vijenaca.

Danas do 17 sati održava se i program u Šijanskoj šumi, uz besplatne porcije graha, a u 11.30 sati kreće organizirano pješačenje Kluba rekreativaca u prirodi "Istra" Pula, uz polazak ispred ploče "KRUPP Mali princ". Valja spomenuti i da će se posjetitelji od šumarije do centralne poljane moći će se voziti besplatnim vlakićem, a u Šijanskoj šumi će se održati još i program za djecu s Klaunom Martiniussom, najavljena je potraga za blagom i napuhanci, nastupaju pulske mažoretkinje, zatim će se igrati golf i rugby, a u 14 sati kreće živa svirka uz grupu In vino veritas.

Na Hidrobazi u podne počinje Rock n' Grill, te danas nastupaju Alen Vitasović, Funbox band, Monarh, SGK Čarobna frula.

Vremenska prognoza za danas najavljuje kišu u večernjim satima - stoga - tko rano rani, možda uspije proslaviti Prvi maj bez (sada već tradicionalne) kiše.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini