Pulska izložba naslovnica našeg priloga na tri lokacije

Pet stotina brojeva Ružmarina u 22 godine

Ovaj podlistak koji izlazi dva puta mjesečno, sada ponedjeljkom, nekada četvrtkom na osam stranica, objavljuje se od ožujka 2001. godine, a od travnja iste godine nastavlja redovito izlaziti, najprije kao mjesečnik, a potom dva puta mjesečno. Prilog Ružmarin su pokrenuli naši novinari i urednici Daniel Načinović i Jasna Orlić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ružmarin (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ružmarin (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Ružmarin, podlistak naših novina za djecu koji izlazi dva puta mjesečno, ponedjeljkom, došao je nedavno do svog 500. broja. Tim je povodom u Gradskoj knjižnici i čitaonici - na Dječjem odjelu Središnje knjižnice u prizemlju, u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj ulici te u Čitaonici kluba umirovljenika na Giardinima u izlogu upriličena izložba koja obuhvaća dio naslovnica toga priloga.

Dječje stvaralaštvo

Ružmarin izlazi dva puta mjesečno, sada ponedjeljkom, nekada četvrtkom na osam stranica, objavljuje se od ožujka 2001. godine, a od travnja iste godine nastavlja redovito izlaziti, najprije kao mjesečnik, a potom dva puta mjesečno. Prilog su pokrenuli naši novinari i urednici Daniel Načinović i Jasna Orlić, a od studenog 2006. uređuje ga Vanesa Begić.

Kroz sve te godine prikazano je mnoštvo aktivnosti, kako školskih, vrtićkih, sportskih, ljetnih kampova, radionica, igraonica, kazališnih skupina, a brojna djeca o kojima smo pisali u te 22 godine, sada su uspješne odrasle osobe pa nerijetko pišemo i o njihovoj djeci.

Osim dječjeg literarnog i književnog stvaralaštva, tu su svoje literarne uratke objavljivali i književnici poput Daniela Načinovića, Drage Orlića, Mirelle Malusa', Marije Družeta, Dinka Š. Kalca i Tatjane Pokrajac Papucci.

Ilustracije i kolumne

Ilustracijama su bili zastupljeni, između ostalih, Nataša Kreso, Vili Paoletić, Mario Rosanda, David Šuran, Darin Bošnjak, Vanja Popek, Heda Gärtner, Thea Akelić, Amir Musemić, pa i sam Načinović.

Tu su bile i razne kolumne, od simpatične "tinejdžerice" Vere s Kaštanjera, križaljke Gorana Prodana, novosti iz svijeta informatike o čemu je pisao Milan Ljuba, potom rubrika "Urawaza" koju je priredio Mile Šmitran uz Milicu Kesić Kiš.

Grafički urednici Ružmarina bili su Mario Rosanda, Noel Mirković, Robert Stanojević i Robert Zajc.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini