PAZIN

PREMIJERA PREDSTAVE KAZALIŠNE DRUŽINE "RASTREPUH" Što se događa u pazinskom domu za starije "Jama"


Sutra u petak 12. listopada s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Spomen doma održat će se premijera predstave "Jama" u izvedbi Kazališne družine "Rastrepuh" iz Pazina. Radnja predstave odvija se u fiktivnom domu za starije osobe u Pazinu koji se zove "Jama".

Rožino nasljedstvo

Korisnica "Jame" stara Roža suočava se nerijetkim problemom osoba svoje dobi i položaja, zapravo otkako su je smjestila u dom, djeca su je zaboravila i više je ne posjećuju. Osamljena, osjećajući da joj se bliži konac života, na razne načine nastoji pridobiti pozornost djece. Nažalost u tomu nema previše uspjeha dok se ne pročuje da ima podeblji račun u banci, a tu je i kuća na koju osim djece "pikira" njena susjeda koja brine o njoj. Uz njih tu su medicinske sestre, osoblje doma, odvjetnici i svećenik, a svaki se od njih na svoj način želi domoći Rožina nasljedstva i već kuje planove što će s njime. Kako će sve to na kraju završiti doznat će svi koji dođu pogledati ovu zanimljivu komediju, kaže Aleksandar Bančić redatelj predstave za koju je tekst napisala Sonja Boljunčić, članica "Rastrepuha" s članovima družine.

Aktualna tema

- Sve je počelo od improvizacije glumaca, koja je stvorila kostur teksta. Tako je zajednički osmišljena priča koja nije aktualna samo u Pazinu već se radi je jednoj klasičnoj i uvijek aktualnoj temi pohlepe smještenoj u jedan aktualni kontekst, kaže Bančić. Napominjući kako mu je rad s pazinskim glumcima amaterima bio izazov i užitak jer su svi ovi zaljubljenici u kazalište veliki dio svog slobodnog vremena izdvojili za ovu duhovitu predstavu za koju vjeruje da će nasmijati publiku.

U predstavi "Jama" igraju: Ana Bančić, Ana-Marija Bartolić, Sonja Boljunčić, Vesna Drndić, Mario Ivanković, Doris Labinaz, Nataša Matijaš, Milan Medak, Vjekoslav Mofardin i Lucija Ukić. Režiju potpisuje Aleksandar Bančić, a dizajnerica svjetla je Doris Pavlica. Ulaz je slobodan. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum