ISTRA 1961

Ćalušić: Respektiramo Hajduk, ali želimo nastaviti naš pobjednički niz

| Autor: Ivica Cerovac
Ivan Ćalušić (Snimio Marko Prpić / Pixsell)

Ivan Ćalušić (Snimio Marko Prpić / Pixsell)


Dva nas dana dijele od »okruglog« 60. prvenstvenog dvoboja između Istre 1961 i Hajduka, koji će se s početkom u 19.10 sati igrati na »Drosini«. Momčadi ga dočekuju u oprečnom raspoloženju, o čemu najbolje može posvjedočiti »govor tijela« na utakmicama prošlog kola. Splićani su, nakon kraha na oba domaća fronta, u potpunosti izgubili motivaciju te tako »ispuhani« doživjeli domaći poraz od Varaždina. »Koštao« je taj neočekivani ishod Puljane šeste pozicije na ljestvici, s koje su ih Varaždinci pogurali stepenicu niže, no u redovima »zeleno-žutih« su uvjereni da će se situacija brzo promijeniti. Oni su svoje napravili pobjedom na gostovanju kod Rudeša, trećom uzastopnom, i svjesni su činjenice da će si na kraju sami skrojiti sudbinu.

- Nismo očekivali da će Varaždin slaviti na Poljudu, ali i ta je utakmica samo potvrdila kako trebamo gledati isključivo sebe te je na nama da pokažemo gdje zaslužujemo biti. Sabrali smo se u završnici prvenstva i potvrdili kako vrijedimo puno više od devetog mjesta te čak i ako ne pobijedimo preostale tri utakmice, uvjeren sam da ćemo prikupiti više od 40 bodova, a s tim učinkom možemo reći kako je sezona bila u redu. Šesta pozicija na kraju bila bi samo dodatni plus - rekao je Ivan Ćalušić, 24-godišnji veznjak Istre 1961. - Mislim da će o našem konačnom poretku odlučivati sljedeće kolo i utakmica protiv Varaždina. On nam trenutno bježi dva boda, ali ima teži raspored od nas, a usto dolazi na »Drosinu«. To ne znači da će nam preostale dvije utakmice biti manje važne i na svakoj ćemo ići na pobjedu te ako u tome uspijemo, dogurat ćemo do 46 bodova i tako poravnati lanjski rekordni doseg. Nisu to nerealna očekivanja, jer upisali smo tri pobjede za redom i ne vidim zašto ne bismo nastavili taj niz.

Nakon pobjede nad Rudešom, trener Paolo Tramezzani svojim je pulenima dao tri slobodna dana. »Produženi« vikend Ćalušić je iskoristio da ode malo do rodnog Splita, gdje se iz prve ruke mogao uvjeriti kakvo raspoloženje vlada u i oko Hajduka poslije još jedne propale sezone.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum