napadač jadran poreča

Tomislav Glavan: Počeli su dobri rezultati te vjerujem da ćemo izboriti ostanak. Ako ovisimo samo o sebi, onda nemam dvojbe

| Autor: Boris Vidulin
Tomislav Glavan (Foto: NK Jadran Poreč)

Tomislav Glavan (Foto: NK Jadran Poreč)


U posljednjih mjesec dana odnosno posljednjih pet susreta Jadran je gledajući formu i broj osvojenih bodova na visokom trećem mjestu. Samo su Opatija i Kustošija bodovno iznad njih, imaju 13 i 12 osvojenih bodova, dok su Porečani skupili 11 bodova. Uspjeli su u sva tri domaća susreta pobijediti, a dvaput su na gostovanju ostali neporaženi. Sve to približilo ih je grupi momčadi koje se bore za ostanak u ligi, a činjenica da će do kraja imati dva gostovanja i tri domaće utakmice, daje im za pravo da misle pozitivno.

Bjelovar je uspješno apsolviran, bila je to još jedna utakmica koja se morala pobijediti i pritisak je bio prisutan, ali se to kod igrača na terenu nije osjetilo. Poveli su pogotkom Tomislava Glavana, početkom nastavka neopreznost Al Tharwana i slabo pozicioniranje vratara kaznio je Fernandes, ali to nije pokolebalo domaće. Bez obzira što je na semaforu svjetlilo 1:1 bio je dojam da će Jadran to pobijediti, jednostavno je bio bolji. Više Porečani ne padaju u igri i vidljivo je da su psihološki očvrsnuli, primljeni pogodak ih ne sputava, nastavljaju po svom, ne raspadaju se.

- Ne znam kako je to izgledalo gledateljima na tribini, ali na terenu je bio dojam da ćemo doći do tri boda, bez obzira na primljeni pogodak sve je izgledalo opušteno i mirno, a to je odlika prave momčadi. Svjesni smo što nam je donosila pobjeda, a što remi, vjerovali smo u sebe, nije bilo nikakvih negativnih tenzija zbog trenutnog rezultata. Nastavili smo u istom ritmu, pametno i bez srljanja. Nije bilo nikakve panike, naučili smo se da se igra više od 90 minuta, kroz treninge radimo na tome da ne potonemo, znamo koliko vrijedimo i možemo, a sada nam se to vraća - reći će vođa napada Jadrana Tomislav Glavan, koji je nogomet počeo igrati u Australiji.

Jadran je došao do tri boda zahvaljujući udarcima iz kuta, a kako je Glavan jedan od viših igrača na terenu, to je odlično iskoristio.

- Bilo je stvarno puno kornera protiv Bjelovara, a primjetno je i da Al Tharwan uglavnom centrira prilično nisko i sve ide na prvu vratnicu. Nekoliko sam puta otišao na drugu stativu nadajući se da će ipak svih iznenaditi i podignuti loptu, ali kada sam shvatio da su moja nadanja uzaludna, odlučio sam promijeniti taktiku. Ušao sam u gužvu u sredinu, zatrčao se prema prvoj vratnici i pogodio me, nije mi bilo teško skrenuti loptu u mrežu za 1:0. Oni jesu izjednačili, ali ono što sam prije napomenuo, samo polako, sve će doći na svoje mjesto, novi udarac iz kuta, novi pogodak Mate Ivetića za zasluženi trobod.

Bjelovar ga nije iznenadio.

- Dobri su, pokušali su igrati, ali nismo im dali da se razmašu previše. Ušli smo bolje od njih u susret i nametnuli svoj ritam, a mislim da su oni očekivali da ćemo im prepustiti sredinu i da vode igru, a mi da ćemo prijetiti iz kontre. Ipak, mi smo ti koji smo napravili "high press" odnosno visoki pritisak i bili dominantni - iznio je svoj Glavan, mješajući hrvatski i engleski jezik.

Na svoj dolazak u Poreč gleda kao na nešto pozitivno

- Došao sam iz Istre 1961 na posudbu u Jadran i vjerujem da konstantnom igrom mogu pomoći sebi kao igraču i Jadranu kao klubu da izbori svoje ciljeve, a u budućnosti i Istri 1961 jer ću sazrijeti kao igrač. Prošle sam godine bio u SuperSport Prvoj ligi u Zrinskom, nisam se naigrao, sada je bolje, a iskreno rečeno, nema neke razlike u te dvije lige, igra se čvrsto i na duel u oba ranga. Šuran je odličan trener, zadovoljan sam kako to izgleda na treninzima i na utakmici, počeli su i dobri rezultati te vjerujem da ćemo izboriti ostanak. Ako ovisimo samo o sebi, onda nemam dvojbe u takav kraj - zaključio je Tomislav Glavan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater