Kućanski poslovi umjesto vježbanja

Evo koji sagorijevaju najviše kalorija

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Prema istraživanju Wren Kitchensa svaki mjesec sagorijevamo više od 50 tisuća kalorija, samo obavljajući kućanske poslove što znači da možete sagorjeti oko tisuću i pol kalorija svaki dan, piše Good Housekeeping.

Naime, procjena je da svaki tjedan provedemo 138 minuta brišući podove čime sagorijevamo 405 kalorija. To je jednako kao da napravimo 340 potisaka u čučnju.

Svi poslovi koji sagorijevaju najviše kalorija izvrsni su za toniranje mišića ruku i ramena. Usisavanje je odmah iza brisanja, jer s 132 minute usisavanja vašeg doma svaki tjedan sagorijevate 387 kalorija.

Metenje poda je također odlično za kondiciju pa bi trošenje vremena na čišćenje poda brisanjem, usisavanjem i metenjem moglo sagorjeti više od tisuću kalorija svaki tjedan!

Podizanje vrećica iz automobila dobro je za kondiciju, i time možete potrošiti više od 300 kalorija svaki tjedan.

Uvijek premještate stvari po kući? Bilo da se radi o pronalaženju novog doma za biljku ili premještanju namještaja, raspremanjem stvari možete brzo postati fit. Dok trčite gore-dolje po stepenicama, premještajući stvari, procjenjuje se da ćete sagorjeti čak 240 kalorija dnevno!

Pranje rublja može biti dug i naporan proces. Dok ste napunili perilicu rublja, ispraznili je, ispeglali svoju odjeću i pospremili je, vjerojatno se osjećate kao da ste vježbali. No, zapravo i jeste.

Pranjem rublja, peglanjem i odlaganjem odjeće možete sagorjeti više od 700 kalorija svaki tjedan, piše Večernji list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum