Svjetski dan poezije - gostuje Jelena Miholjević

Poezija je stvarnije i korisnije ime života

| Autor: Vanesa Begić
Susret s Jelenom Miholjević na prvi dan proljeća (Foto: Promo)

Susret s Jelenom Miholjević na prvi dan proljeća (Foto: Promo)


U dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula večeras u 18 sati, u povodu Svjetskog dana poezije i početka proljeća, gostuje glumica Jelena Miholjević koja će predstaviti svoju prvu zbirku poezije »Taj glas«, a razgovor s njom vodit će urednik Zoran Maljković.

U suradnji Talijanske osnovne škole »Giuseppina Martinuzzi« i Talijanske srednje škole »Dante Alighieri« Pula osmišljen je cjelogodišnji projekt »Čitofest/Libriamoci« kao poticaj čitanju učenika svih školskih uzrasta.

- S obzirom da je 21. ožujka i Svjetski dan poezije, osmislili smo za taj dan čitanje prigodne poezije u pulskim parkovima. Gradska knjižnica i čitaonica u Puli kao višegodišnji suradnik obiju škola, uključila se u edukaciju učenika koji će sudjelovati u čitanju poezije. Zamislili smo nekoliko aktivnosti u kojima će sudjelovati Dječji vrtić Rin Tin Tin (predškolska grupa Titti), učenici prvog, sedmog i osmog razreda TOŠ »Giuseppina Martinuzzi« te srednjoškolski učenici TSŠ »Dante Alighieri«, vele iz talijanske osnovne škole.

Od 11 do 11.30 sati u Valerijinu te Marulićevu parku čitat će se odabrana poezija. Od 11.30 do 12 knjižničarka Tijana Živko iz Gradske knjižnice i čitaonice predstavit će učenicima osnovnih i srednjih škola Instagram poeziju, a cijeli je događaj zamišljen kao spontano čitanje uz sjedenje na klupicama, šetnju i razgovore.

U slučaju kiše, aktivnosti će se održati na dječjem odjelu i u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice.

Svjetski dan poezije obilježava se na prvi dan proljeća. Proglasio ga je UNESCO s ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelom svijetu, kao i zbog davanja priznanja i poticaja nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.

Jacques Prévert rekao je da je »Poezija ono što se sanja, ono što se zamišlja, ono što se želi, i ono što se često dogodi. Poezija, to je stvarnije i korisnije ime života«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum