ULIKA

Medulinska smotra maslinovog ulja: PROGLAŠENA TRI ŠAMPIONA

| Autor: Glas Istre
Smotra maslinovog ulja Medulin

Smotra maslinovog ulja Medulin


Stancija San Antonio, OPG Zubin Diega Zubina i OPG Mattea Belcija šampioni su 17. Ulike, medulinske smotre maslinovog ulja koja je održana proteklog vikenda. Ove godine za smotru su bila prijavljena 33 uzorka, od kojih je 16 zlatnih, devet srebrnih, tri brončana, tri ekstra djevičanska ulja i dva djevičanska maslinova ulja.

Ovogodišnji šampion, predstavnik tvrtke Stancija San Antonio, kazao je da je tvrtka osnovana 2008. godine u Vodnjanu, a već 2009. su posađene prve masline. Ukupno obrađuju 7.000 stabala maslina, koje su u ekološkom uzgoju, a ulje je ekološki certificirano svjetski priznatim certifikatom, od kojih su najpoznatije sljedeće sorte: buža ženska vodnjanska, karbonaca, istarska bjelica i leccino.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac istaknuo je da je prošla godina bila izuzetno zahtjevna za sve proizvođače, budući da je masline u travnju pogodio snijeg i mraz, a zatim je cijelo ljeto bilo izrazito sušno. Stoga i ne čudi manji odaziv maslinara na Smotru. Direktor medulinske Turističke zajednice Enco Crnobori je rekao da TZ podupire ovu tradicionalnu manifestaciju, a to   će činiti i ubuduće da bi ohrabrili proizvođače maslinovog ulja da svoju proizvodnju prezentiraju i plasiraju medulinskim gostima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater