ROVINJ

HDZ-ovac Sergio Rabar isprovocirao predsjednika Vijeća: BARUFA OKO BOLNICE IZNJEDRILA UVREDE I PSOVKE

Rovinjska bolnica uzrok svađe u Gradskom vijeću

Rovinjska bolnica uzrok svađe u Gradskom vijeću


Na relaciji Rabar - Drandić, zaiskrilo je u trenutku kada je, po tko zna koji put, vijećnik HDZ-a, u negativnom kontekstu govorio o bolnici dr. Martin Horvat i ljudima koji njome upravljaju, a za koje bez ikakve zadrške tvrdi da su nekompetentni

Proračun Grada Rovinja za 2019. godinu, u visini od 203.551.868 kuna je usvojen. Za najvažniji dokument u funkcioniranju Grada, glasovali su svi vijećnici IDS-a, dok je pet vijećnika oporbe bilo protiv. Samom izglasavanju proračuna prethodilo je njegovo drugo čitanje i prezentiranje od pročelnice za financija Ive Vuljan Apollonio, nakon čega je amandman po amandman i razloge prijedloga njihovih (ne)prihvaćanja prokomentirao i dao na glasanje gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

Rabar počeo provocirati Drandića

I ovog je puta ritam sjednici Vijeća zadavao vijećnik HDZ-a Sergio Rabar, kojemu je čak dva puta "pošlo za govornicom" da isprovocira ostale vijećnike i posebice "izbaci iz cipela" predsjednika Gradskog vijeća Valerija Drandića. Naime, na relaciji Rabar - Drandić, zaiskrilo je u trenutku kada je po tko zna koji put vijećnik HDZ-a, u negativnom kontekstu govorio o bolnici dr. Martin Horvat i ljudima koji njome upravljaju, a za koje bez ikakve zadrške tvrdi da su nekompetentni.

Rabara je naime, za opetovano ponavljanje priče o bolnici potaknula jedna druga situacija, a ta je kako tvrdi, netom otkrivena spoznaja kako on kao gradski vijećnik nije imao pojma niti je bio upoznat s projektom Grada (inače starim deset godina) koji se odnosi na izgradnju južne gradske luke. Ustvrdio je da do realizacije južne luke nije došlo zato jer nekom tako konvenira, pa je "lopticu" prebacio na sjevernu luku te konstatirao da se ta druga gradi nauštrb prve. Smatra da se sjeverna luka gradi zbog ukupnog povećanja kompleksa i kapitala bolnice koju će, naglašava, njeni osnivači lijepo prodati. Na njegov zaključak reagirao je predsjednik Vijeća Valerio Drandić, odgovorivši mu da su njegove prognoze smiješne i neosnovane.

Drandić: Lažete koliko ste široki

- Ponosan sam što sam i sam bio članom Upravnog vijeća bolnice u vrijeme kada je HDZ vladao i kada se trebalo moći i znati oduprijeti privatizaciji na način na koji je to radila vaša stranka. Nakon što ste uništili Hrvatsku, cinično je da nas upravo vi danas prozivate, poručio je Dranić gradskom vijećniku HDZ-a.

No, Sergio Rabar nije se dao smesti te je s klupe, po svom starom i uobičajenom obrascu ponašanja na Vijećima, glasno nastavio polemizirati i dovikivati predsjedniku Gradskog vijeća neka šuti jer je on za taj posao i krivično gonjen. Epizoda na relaciji Rabar-Dranić, okončana je izjavom Drandića "Vi lažete!".

- Lažete koliko ste široki. Sram vas bilo, rekao je, sada doista iznerviran ponašanjem Rabara, predsjednik Gradskog vijeća Rovinja Valerio Drandić.

Naknade za rodilje ostaju iste

Prijedlog vijećnika Rabara za povećanjem vijećničkih naknada (s obrazloženjem da on čita dokumente Vijeća koji nalikuju na roman "Rat i mir", a da čistačica ima veću naknadu od vijećnika) nije prošao, kao ni njegov amandman, isti koji podnose i rovinjski SDP-ovci posljednjih pet godina, za formiranjem mjesnih odbora. Na odbijanje je naišao i Rabarov amandman vezan za gradnju kanalizacije u Ulici Monkodonji, kao i projektiranje ceste ka gradini Monkodonja. Kako je izjavio gradonačelnik, za gradnju kanalizacije zadužena je "Odvodnja", dok će cesta za Monkodonju biti na redu kad se raščiste vlasnički i imovinsko-pravni odnosi s osobama koje žive na tom području.

Na odbijenicu je naišao i amandman Gorana Subotića iz SDP-a, koji je tražio povećanje porodiljnih naknada s postojećih 1.500 na 2.500 kuna. I to na ime zastarjele odluke koja je na snazi već 13 godina i evidentnog povećanja troškova života, i to s obrazloženjem da je visina porodiljne naknade Grada Rovinja u skladu i na nivou ostalih gradova i Županije.

Uz, također, odbijen prijedlog Suada Salkića, iz redova SDP-a da se poveća naknada za rad Udruge Bošnjaka s 15 na 30 tisuća kuna, usvojen je amandman njegovog stranačkog kolege Petra Radetića kojemu je prošao zahtjev za povećanjem novčanih sredstava za rad spasilačkih službi na gradskim plažama. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini