vijećnici bojkotirali jučerašnju sjednicu Općinskog vijeća Kršan

Carić: Svim roditeljima čija će djeca ostati neupisana u dječji vrtić dat ću imena i brojeve telefona tih vijećnika, pa neka im oni objašnjavaju zašto im dijete nije upisano u vrtić

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Davanje suglasnosti općinskom načelniku za poduzimanje radnji usmjerenih ka iznalaženju financijskih sredstava za dogradnju zgrade Dječjeg vrtića Kockica u Kršanu bila je jedina točka sjednice općinskog vijeća Kršana sazvane u četvrtak navečer. Međutim, sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma, na nju je stiglo samo šest od 13 vijećnika. Općinski načelnik Roman Carić bio je ogorčen:

-Žao mi je što imamo ovakvu situaciju, znam za inicijativu pojedinih vijećnika posljednjih dana, ali nisam očekivao da će bojkotirati sjednicu. Dvojica su se opravdala, ali nema opravdanja za ovakvo ponašanje i bojkot sjednice jer je tema prevažna da bi se vijećnici ovako odnosili prema njoj, trebala je biti na dnevnom redu ne jučer nego još prekjučer. Željeli smo čuti njihovo mišljenje, a oni su izabrali ono najgore, ne doći na sjednicu. Ne znam je li razlog političke, osobne ili neke druge prirode. Pozivam još jednom prijatelje i kolege, ne ulazeći u razlog zašto nisu ovdje da budu tu, da analiziraju i kritiziraju ako treba. Ne pamtim da se ikada desila ovakva situacija. Svim roditeljima čija će djeca ostati neupisana u dječji vrtić dat ću imena i brojeve telefona tih vijećnika, pa neka im oni objašnjavaju zašto im dijete nije upisano u vrtić, rekao je Carić pozvavši još jednom vijećnike koji nisu došli da se uozbilje i dođu izglasati ovu odluku kojom bi se Dječji vrtić Kockica proširio za 20 mjesta, sa sadašnjeg kapaciteta od 104 na 124 djece.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater