TRADICIONALNI KRAFIFEST

FOTOGALERIJA / U Kršanu pripremljeno 550 kilograma krafa za dvije tisuće posjetitelja, pobjednica u izradi krafa - dizajnerica Anja Stehlik

| Autor: Branko Biočić


U čast domaće delicije krafi, općina Kršan i njezina Turistička zajednica i ove godine su organizirali već 19. Krafifest koji slavi autohtono jelo ovog kraja.

Vrijedne domaćice iz općine Kršan, Ana Trdoslavić, Dezi Paliska, Mladenka Matas, Nadija Primožić, Vanda Škec, Ivana mrzlić Marožin, Sara Jurašić i Ankica Marožin uz obrt "Lahko ćemo“ Manuele Prusić pripremile su 550 kilograma krafa za više od dvije tisuće posjetitelja, a predsjednik Općinskog vijeća Lucijan Mrzlić flambirao je krafe.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Ovo tradicionalno istarsko jelo moglo se kušati u nekoliko verzija, slatke, slane, kuhane i pečene krafe po cijeni od tri eura za porciju od tri krafa. Posjetitelji su mogli sudjelovati i na radionici izrade ove delicije a organizirano je i natjecanje u njihovom pripremanju u kojem su sudjelovale pjesnikinja Roberta Razzi, glazbenica Elis Lovrić i pulska dizajnerica Ana Stehlik, a pobjedu je odnijela Stehlik.

Anja Stehlik (Snimio Branko Biočić)Anja Stehlik (Snimio Branko Biočić)

Osim krafi, ponuđeno je još mnogo ukusne domaće hrane i pića obrta Mika iz Labina. U zabavnom dijelu programa kojeg je vodio Neno Pavinčić a počeo je odmah po otvaranju manifestacije nastupile su Pićanske mažoretkinje koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatica, KUD Zlatela, i KUD Kršanski ljiljani te harmonikaš Deana Jedretića.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Kroz cijeli dan mnogobrojne posjetitelje koji su stigli u Kršan sa raznih strana rasplesati će band Cukar i kafe. Za djecu je organizirana kreativna radionica za buduće slastičare pod nazivom "Mali pasticer", zatim radionica izrade i modeliranja oblika od slanog tijesta, "Slatki oblici, slani svijet" kao i izrada papirnatih krafi pod vodstvom Žutog kišobrana.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of