završni koncert Glazbenog laboratorija Rovinj

FOTOGALERIJA / Petosatni koncertni maraton rovinjskih glazbenika svih generacija

| Autor: Ana Orsag


Pravi koncertni maraton održan je u subotu u dvorištu ispred Glazbenog laboratorija Rovinj – Laboratorio Musicale Rovigno, gdje je održan završni koncert polaznika i brojnih gostujućih sastava.

Bilo je to finale 23. po redu semestra, kojeg je pohađalo stotinjak polaznika svih generacija – od vrtićaraca do umirovljenika, a oni su učili umijeće pjevanja, sviranja gitare, bas gitare, klavijatura, bubnjeva, saksofona… nekolicina njih su nastupili i na završnom koncertu, te je uvertira pripala juniorima, koji su izveli skladbu "Batti Quattro", nakon čega je Nedžad Kahvić u pratnji zbora GLR-a otpjevao poznati klasik Beatlesa "With a Little Help From My Friends".

Završni koncert Glazbenog laboratorija RovinjZavršni koncert Glazbenog laboratorija Rovinj

Tema ovog semestra su bili dueti, pa su polaznici izveli niz dobro znanih melodija – od "Summer Nights" (znanoj iz filma "Briljantin") preko "Stranac u noći", "Two Princess", "It Takes Two", "Dream On", "Easy Lover"…

Završni koncert Glazbenog laboratorija RovinjZavršni koncert Glazbenog laboratorija Rovinj


Za svoje izvedbe mladi glazbenici nagrađeni su glasnim aplauzima brojne publike, a petosatni koncertni maraton nastavio se uz nastup grupe The Rovinj Music Lab All Stars, sastavljene od mentora GLR-a, koji su okupljenima predstavili šarolik repertoar – od "Let The Sunshine", preko pjesama Massima i Matije Cveka do Led Zeppelina, uz finale uz pjesmu s kojom je i počeo koncert – "With A Little Help From My Friends", ali ovoga puta publika je mogla čuti verziju kojom se proslavio Joe Cocker.

Završni koncert Glazbenog laboratorija RovinjZavršni koncert Glazbenog laboratorija Rovinj

Valja istaknuti da su na subotnjem koncertu nastupili sve redom rovinjski sastavi – a nakon mentora GLR-a, nastupio je premijerno novoosnovani sastav Monvi s repertoarom pop i rock covera. Subotnja večer donijela je još jedno premijerno predstavljanje – nastup grupe BIP koji su predstavili nešto žešći glazbeni izbor covera, uz svesrdnu podršku iz publike – gdje se čak mogao vidjeti i jedan transparent s natpisom "BIP".
Iako je tek nedavno osnovan, rovinjski autorski sastav Acid Salvia predstavlja intrigantnu energičnu alternativnu glazbenu mješavinu, prožetu brojnim žanrovskim utjecajima. Grupa okuplja sve redom sjajne glazbenice i glazbenike, a sudeći po reakcijama publike, već su privukli respektabilan broj štovatelja njihovog glazbenog izričaja, te je pred njima zasigurno još puno koncerata i kreativnih momenata.

Završni koncert Glazbenog laboratorija RovinjZavršni koncert Glazbenog laboratorija Rovinj

Kraj koncertnog maratona pripao je rovinjskim veteranima punka – grupi The Bills, koji sljedeće godine slave puna dva desetljeća djelovanja. Aktualnim članovima grupe pridružili su se na pozornici i originalni članovi iz prve postave The Billsa, a publika u prvim redovima svesrdno je podržala energičnu svirku te su zapjevali s The Billsima. U pjesmi "S djevojka" na klavijaturama im se pridružio Giorgio Sugar, a večer je okončana u dobrom raspoloženju uz raspjevanu i rasplesanu publiku, koja je uz ovacije izvikivala "hoćemo još!".

Ovaj koncertni maraton održan je u organizaciji Glazbenog laboratorija Rovinj, a valja napomenuti i da je ovo i prvi put da je održan koncert na ovom prostoru. Brojni posjetitelji su pohvalili izbor lokacije i istaknuli da bi trebalo organizirati još koncerata na ovom prostoru, nekadašnjem parkingu – ako se to dogodi, Rovinj je dobio novi open air koncertni prostor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini