DEVET JEDRILICA KREĆE IZ MARINE U ROVINJSKI ARHIPELAG

DANAS POČINJE ADRIS 44CUP Jedrenje nakon aviona i pola, sve s ciljem brendiranja Rovinja kao LUKSUZNE DESTINACIJE

| Autor: N. ORLOVIĆ RADIĆ


Maistra već dugi niz godina kreira usluge i proizvode po kojima će biti prepoznatljiva, pa je upravo i sam Adris 44Cup, kao najprestižnije jedriličarsko natjecanje, odabran za spektakularno otvorenje Grand Park Hotela. To je logičan nastavak manifestacija Red Bull Air Race i Beach Polo Cup, odnosno podrška našim investicijskim nastojanjima vezanim za redefiniranje pozicije Rovinja u sam vrh luksuznog turizma, rekao je David Flam, direktor marketinga Maistre

 
 
 
 
 

Sve je spremno za jedriličarski spektakl Adris 44Cup koji će se od danas do subote odvijati u vodama Rovinja.

- Devet jedrilica će točno u podne isploviti u rovinjski arhipelag te nakon sedam godina pauze u svijet slati prekrasne motive jedrenja i fantastične razglednice iz Rovinja i Istre, rekao je David Flam, direktor marketinga Maistre, dodavši kako je ovo jedinstveno okupljanje najboljih jedriličara svijeta Rovinj ponovno svrstalo uz bok top jedriličarskih destinacija.

- Maistra već dugi niz godina kreira usluge i proizvode po kojima će biti prepoznatljiva, pa je upravo i sam Adris 44Cup, kao najprestižnije jedriličarsko natjecanje, odabran za spektakularno otvorenje Grand Park Hotela. Ujedno, sam event je logičan nastavak već uspješno organiziranih svjetskih manifestacija Red Bull Air Race i Beach Polo Cup, odnosno nastavak i podrška našim investicijskim nastojanjima vezanim za redefiniranje pozicije Rovinja u sam vrh luksuznog turizma, poručio je Flam.

Prave formule

Dogradonačelnik Rovinja Kristijan Damijanić naglasio je da je lokalna zajednica regatu prepoznala kao projekt od iznimne važnosti.

- Adris 44Cup ima neizmjeran značaj za razvoj turizma i gospodarstva u smislu brendiranja grada. Želimo zahvaliti Adrisu koji neprestano ulaže u naš grad, otvara radna mjesta te razvija manifestacije koje gradu daju dodanu vrijednost i koje su Rovinj pretvorile u jednu od najpoželjnijih destinacija u Europi, rekao je Damijanić.

Hrvoje Bulešić iz organizacije regate rekao je da je Adris44 Cup, osim osvajača najprestižnijih jedriličarskih odličja, u Rovinju okupio i svjetski poznate poduzetnike koji su ujedno vlasnici jedrilica.

- U Istru su stigli najbolji svjetski jedriličari, među kojima su Amerikanac Ed Baird, osvajač America's Cupa te Australac Tom Slingsby, osvajač olimpijskog zlata iz 2012. i America's Cupa 2013. Što se tiče samih brodova, odnosno "formula 1" u svijetu jedriličarstva, dizajnirao ih je Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih u svijetu. Svi timovi jedrit će na identičnim jedrilicama klase RC44, a sastoje se od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara, pojasnio je Bulešić, dodavši da se ove jedrilice s razlogom uspoređuju s bolidima Formule 1, pošto su brodovi izrađeni istom tehnologijom koja se koristi za proizvodnju šasija tih bolida.       

Svojeglav vjetar

Kako se moglo čuti, rovinjska 44Cup regata druga je u nizu. Natjecatelji su došli iz Crne Gore, a potom kreću put Palma de Mallorce (Španjolska), Porto Cerva (Italija) i Bermuda.

- Veselim se ovoj regati i uvjeren sam da će to biti super iskustvo. RC je klasa koja je u samom vrhu jedrenja i to zbog napredne tehnologije broda, kao i sjajnih posada. Za Rovinj sam čuo da ima dugu jedriličarsku tradiciju. Grad izgleda prekrasno, naročito novi hotel i marina koji su me oduševili, rekao je Tom Slingsby, dok je njegov jedriličarski kolega Ed Baird, koji je nekoliko puta posjetio Rovinj, rekao kako regate u Rovinju pamti upravo po prekrasnim vizurama grada ispred kojeg je plovio, ali i napetim borbama na moru.

- Ovdje kod vas vjetar zna biti poprilično svojeglav, što u našem slučaju samo može pojačati čar jedrenja, zaključio je Baird.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of