USUSRET IZBORIMA

SDP predstavio listu za Europski parlament. Borzan: "Posvećena sam borbi protiv pohlepe multinacionalki"

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


SDP je u petak predstavio koalicijsku listu za izbore za Europski parlament (EP), a njihovi kandidati poručili su da će se u EP-u boriti za interese hrvatskog naroda, slobodnu, poštenu i sigurnu demokratsku Europu, kao i za dostojanstven život hrvatskih građana unutar Europske unije.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin istaknuo je važnost europskih izbora te naveo da su europske politike, iako se čine daleko, zapravo blizu jer svaki dan utječu na život hrvatskih građana. 

"Pozivam sve građane ove zemlje, iako je do izbora gotovo mjesec dana, da dobro razmisle koga će podržati i izabrati i tko će štititi njihove interese na razini EU, ali prije svega da na ove izbore izađu jer se 50 posto propisa koji se danas primjenjuju u Hrvatskoj, donosi na razini Parlamenta i Vijeća", rekao je. 

Naveo je i da će sljedeći saziv u idućih pet godina zaključiti pola stoljeća funkcioniranja Europskog parlamenta koji je donio brojne odluke i koje su u velikoj mjeri išle u korist građana EU, a od trenutka kada je Hrvatska ušla u Uniju, i u korist građana Hrvatske.

Kao pozitivni primjer naveo je da će se "nakaradni" hrvatski Zakon o radu, pri čemu se "nakaradnost" odnosi na platformski rad, morati mijenjati zato što su EP i njihova grupa socijalista i demokrata stali na stranu radnika i njihovih prava. 

 Borzan: Glas za nas je glas za pošten pristup

Potpredsjednica SDP-a i prva na listi Biljana Borzan istaknula je da su SDP-ovi kandidati na listi u svome radu dokazali da su spremni raditi za interese hrvatskih građana te navela kako će ona osobno nastaviti dosadašnju borbu protiv nepravde i nejednakosti. 

"Mnogi mi kažu da je to borba protiv vjetrenjača, međutim, nastojim svojim radom dokazati da se upornost isplati i da rezultati dolaze", istaknula je.

Navela je pritom da su "zauzdali" industriju, referirajući se na zakonsko rješenje EP-a kojim se zabranjuju ugrađeni kvarovi u uređaje, te da je bila posvećena borbi protiv "divljanja inflacije i protiv pohlepe multinacionalnih kompanija koje deru malog čovjeka radi svoga profita".

"Oni koji glasaju za nas znaju točno za što glasuju - za one koji će raditi za hrvatske ljude i interese. Glas za našu listu je glas za pošten pristup, za brigu o onome koji je slabiji, koji treba našu pomoć, bilo da se radi o pacijentu, potrošaču, manjinskoj skupini", rekla je. Njihov cilj je bolja, jača Europska unija i bolji život hrvatskih ljudi, dodala je. 

Borzan je navela kako očekuju da će njihova lista broj 22 biti pobjednička te da bi bilo lijepo ponoviti broj mandata. Između ostalog, ocijenila je kako jačanje desnice unutar Europe treba biti još jedan motiv za izlazak na izbore "svih koji su svjesni koliko je to opasno".

Na konferenciji su se predstavili svi kandidati na koalicijskoj listi SDP-a, Dalije Orešković, Centra, HSS-a i GLAS-a. 

Uz Borzan, kandidati su Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić, Marko Vešligaj, Dalija Orešković, Bojan Glavašević, Sonja Kovač, Joško Klisović, Vedrana Mišković, Ranko Ostojić, Željka Šarčević Grgić i Tonino Picula. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom