zse

Crobexi s različitim predznacima na kraju sezone objave poslovnih rezultata

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobexi bilježili blage pomake uz različite predznake, uz dvostruko veći promet nego dan ranije, a u fokusu su bile dionice Končara i onih kompanija koje su izvijestile o poslovnim rezultatima.

Crobex indeks u utorak je ojačao 0,19 posto, na 2.806 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,03 posto, na 1.701 bod.

Glavni dionički indeksi završili su travanj u minusu, zabilježivši prvi mjesečni gubitak još od listopada lani. Crobex je u travnju oslabio jedan posto, a Crobex10 za 0,7 posto.

Redovni dionički promet dosegnuo je danas 1,4 milijuna eura, otprilike dvostruko više nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Končara, 229 tisuća eura. Cijena joj je pritom ojačala 0,75 posto, na 268 eura.

Slijedila je dionica povlaštena Končara D&ST-a, s prometom od 210 tisuća eura i rastom cijene za 0,66 posto, na 1.520 eura.

U fokusu je bila i dionica Spana, kojom je ostvareno 184 tisuće eura, a cijena joj je potonula 7,4 posto, na 41,3 eura, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica. 

Span Grupa izvijestila je da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju imala neto dobit nakon jednokratnih stavki od 1,29 milijuna eura, što je za 572 tisuće eura ili 31 posto manje nego u istom razdoblju lani. Istodobno, ukupni su prihodi povećani za 35 posto, na 34,8 milijuna eura.

Znatniji promet imala je i dionica Čakovečkih mlinova, 127 tisuća eura, a cijena joj je stagnirala na 10,3 eura.

Od važnijih poslovnih objava, Adris grupa izvijestila je da je prvo tromjesečje poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto veći nego u istom razdoblju 2023. U istom lanjskom razdoblju Grupa je poslovala s dobiti od 2,6 milijuna eura. 

Povlaštena dionica Adrisa pojeftinila je 3,21 posto, na 60,4 eura, uz promet od 106 tisuća eura.

Od ostalih objava, dionicom Atlantske plovidbe popodne je obustavljena trgovina sve do kraja današnjeg trgovanja, nakon što je Tankerska plovidba iskazala namjeru o objavi dobrovoljne ponude za preuzimanje te dubrovačke brodarske kompanije. Tankerska posjeduje 64,5 posto udjela u Atlantskoj plovidbi. Prije obustave trgovanja, cijena joj je porasla 3,41 posto, na 45,5 eura.

Najveća dobitnica među likvidnijima bila je dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, sa skokom cijene za 5,26 posto, na 4 eura.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 36 dionica, pri čemu je cijena njih 19 porasla, 10 pala i sedam stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini