BOGAT PROGRAM

Legendarna braća Cavalera, The Exploited i Dub FX u Kotaču

| Autor: Mladen Radić
Nakon deset godina u Pulu nam se vraća Dub FX

Nakon deset godina u Pulu nam se vraća Dub FX


Klub Kotač u Rojcu priprema bogat program za ovo ljeto s nekim legendarnim imenima koja će nastupiti u dvorištu kluba.

Već za dva tjedna, u subotu 25. svibnja, održat će se zagrijavanje za Goathell Metal Fest na kojem će nastupiti talijanski Skanners, varaždinski Collective Rage i pazinski Granice normale. Glavni dio festivala održat će se od 25. do 27. srpnja u tvrđavi Punta Christo.

U srijedu 10. srpnja u Kotač stižu istinske legende metala, osnivači slavnog benda Sepultura, Max i Iggor Cavalera odnosno Cavalera Conspiracy. Na šest studijskih albuma usavršili su umjetnost tame kroz thrash klasike kao što su "Beneath the Remains" i "Arise", istražujući podzemlje političkih pitanja i šireći žanrovske horizonte što je kulminiralo znamenitim albumom "Roots" iz 1996.

Max je iste godine napustio bend i ubrzo osnovao Soulfly čijih je sedam albuma postiglo svjetski uspjeh i priznanje. Njegov brat je ostao u Sepulturi na još nekoliko albuma prije nego što se razišao u siječnju 2006. Nekoliko mjeseci kasnije zazvonio je telefon. Iggor je nazvao Maxa da ostavi po strani nesuglasice koje su ih oboje pratile u tisku tijekom desetogodišnjeg razdoblja otkako su zadnji put razgovarali.

Samo večer kasnije, u četvrtak 11. srpnja u sklopu "Let’s stop a war" turneje u pulski klub stižu legende punka, škotski The Exploited koji su danas jednako relevantni kao što su bili 1980.

Za The Exploited punk rock i dalje znači sve "Fuck The System" njihov osmi studijski album koji je bend predstavio u još eksplozivinijoj formi sa pjesmama koje su brutalno teške poput "Never Sell Out" i "Chaos Is My Life" koje dokazuju da još ima života u starom psu koji je sada još buntovniji, ne kaje se i potpuno je beskompromisan i bijesan. Prije njih publiku će zagrijati Dead Lesh, Pizda Materna, Deafness By Noise i Liquid Supercharge.

Bogati tjedan okončat će Showcase u sklopu kojeg će nastupiti Dub FX, vrhunski producent, vokal, beatboxer, tekstopisac i instrumentalist. Iste večeri nastupaju KDKB a.k.a. Kalikamo te Dr. Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater