BLUESKRS 03

Vazan u Kanfanaru u ritmu bluesa: Koncert pet bendova i Ukazanje Natprirodnih vinara Istre

| Autor: Tea Tidić
Edi East Trance Blues (Snimio Ang Maružin)

Edi East Trance Blues (Snimio Ang Maružin)


Istra definitivno dobiva svoj blues centar - i to u Kanfanaru, gdje se ove uskršnje nedjelje, na Vazan, održava festival Blueskrs 03.

Nakon tri održana Dvigrad Blues Festivala i u pripremi za četvrtog, ista ekipa ponovo za Uskrs organizira jednodnevnu glazbenu manifestaciju Blueskrs, koja se kao i prošlogodišnja razvija u sklopu projekta "Kanfanar grad bluesa".

- Fešta, nastala kao svojevrsni hommage Francijevoj akciji "Jušto u podne" koju je znao godinama održavati u Kanfanaru, već je dugogodišnja tradicija. Samo, kako smo malo stariji, potrebno je da nešto prije pojedemo, pa je i slogan priredbe "Zajno pokle užine", saznajemo od Edija Maružina, koji je s udrugom Gustafi organizator ove manifestacije.

Sve započinje u nedjelju, 31. ožujka u 15 sati, i trajati će do 20 sati. Lineup listu čine ove godine, uz domaćine Edi East Trance Blues, pulski mladi band Razor. Slijede legende pazinskog rocka Angola, a iz Trsta stiže poznati blueser Frank Get sa svojim triom, a popis završava sa blues snagama iz Novigrada Hutch blues trio, koje predvodi Davor Hačić, jedan od pobjednika Croatian Blues Challenge i putnika u Memphis. Ili kako bi Maružin rekao - "čisti istrijanski blues party!".

Program se održava u Parku na kanfanarskoj placi, mjestu gdje blues dotiče Istru i biti će podržan s gastroponudom - špaletom giravolta, šparugama i fritajom, pljukancima…

- Ali to nije sve! Na Blueskrsu će se upriličiti Ukazanje Natprirodnih vinara Istre, mala smotra prirodnih, organskih, biodinamičkih, orange i kako ih sve ne zovu još, vina. Vodeći istarski vinari u toj kategoriji predstaviti će svoja vina koja ćete moći kušati. Piquentum, Clai, Ghira, Makino, Dvorić, Lunika, Reset, Rawino i Šuran prijatelji su bluesa. Za pravi ugođaj Uskrsa!, kaže Maružin.

Ulaz je besplatan. Organizatori su Udruga Gustafi i Općina Kanfanar, koji najavljuju da će do Uskrsa potruditi organizirati još koje iznenađenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater