savjeti

Samo ćete ju oštetiti: Ovu odjeću ne biste trebali prati u veš mašini

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Postoje neki komadi odjeće koji se nikako ne bi smjeli ubacivati u perilicu jer ćete time napraviti samo štetu, prenosi N1.

Na prvom mjestu su grudnjaci jer žice mogu oštetiti bubanj, a kopče mogu poderati odjeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Također, može se oštetiti i grudnjak te ga je bolje prati ručno.

U perilici za rublje ne trebate prati kravate jer je većina njih napravljena od osjetljivih materijala pa bi prilikom brzog pranja mogle izgubiti oblik ili uprljati drugu odjec´u.

Prije ubacivanja u perilicu zakopčajte hlače, košulje te ostalo jer zatvarači i dugmad mogu se zaglaviti u perilici i oštetiti odjeću tijekom pranja. Što se tiče odjec´e s dekorativnim komadima poput šljokica, perlica i kamenčic´a, nemojte ih prati u perilici za rublje, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili perilicu, piše Klix.ba.

Vec´ina svilenih predmeta zahtijeva kemijsko čišćenje ili nježno ručno pranje zbog visokih temperatura i centrifuga koje mogu uništiti osjetljivu tkaninu. Svilena odjec´a može se poderati ili izgubiti oblik te ju je bolje prati ručno.

Postoje i vrećice od tekstila za rublje koje je osjetljivo na pranje u perilici, no prije nego što u nju stavite omiljeni grudjak ili majicu sa šljokicama, provjerite na deklaraciji od čega sve štiti tkanine ili se savjetujte sa stručnjakom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater