POLICIJA ISTRAŽUJE

SLUČAJ VREBANJA DJEVOJČICE U MARČANI: Saznajemo što se točno dogodilo i kako izgleda potencijalno opasni muškarac

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Snimio D. ŠTIFANIĆ

Snimio D. ŠTIFANIĆ


Muškarac koji je prije nekoliko dana u Marčani vrbovao 11-godišnju djevojčicu ima oko 70 godina, prepričava za Glas Istre otac učenice OŠ Marčana koja se našla na meti nepoznatog i potencijalno opasnog čovjeka.

"To se dogodilo 50-ak metara od škole, u uličici koja nije prometna, kad je dijete oko 13 sati krenulo kući. Stariji muškarac, otprilike oko 70 godina s naočalama, kraće sjede kose, jako naboranog lica, u trapericama i kariranoj košulji, došao je kod mog djeteta i upitao ga želi li ići s njime u auto jer je tamo čeka njezina mama. Čim je dijete to čulo, pomislilo je da nema šanse da je ondje mama i počelo je trčati i bježati", ispričao nam otac djevojčice, koji je slučaj odmah prijavio policiji i obavijestio ravnateljicu škole, koja je o svemu obavijestila roditelje tamošnjih školaraca.

Nemio događaj odvio se, podsjetimo, prošlog tjedna. Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač potvrdila je da je 19. siječnja "zaprimila dojavu da je stariji muškarac u Marčani pristupio djetetu koje se vraćalo iz škole te je pozvao dijete da pođe s njim. Dijete se udaljilo i o svemu obavijestilo ukućane koji su pozvali policiju".

Nakon ovog događaja policajci u uniformi i civilu provode pojačane aktivnosti blizu škola na širem pulskom području. U dogovoru s marčanskom školom, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja da bi ih uputili kako djeca i roditelji trebaju postupiti u sličnim slučajevima.

- Učitelji, roditelji i učenici upoznati su s navedenom situacijom te su obaviješteni o potrebi pojačane opreznosti. Služba za prevenciju Policijske postaje Pula pozvana je da održi edukativne aktivnosti na navedenu temu, izjavila je ravnateljica OŠ Marčana Nensi Kaluđerović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini