uspješna akcija istarske i zagrebačke policije 

Razbijena narko-banda u Puli: Deseci ljudi iza rešetaka, oduzete velike količine droge. Donosimo fotografije

| Autor: Glas Istre


Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske su u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprava zagrebačke, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili deset hrvatskih državljana u dobi od 29 do 49 godina.

Osumnjičene se tereti da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su jučer na području Policijske uprave istarske uhitili šest osoba (29, 33, 39, 44, 45, 46), a na području Policijske uprave zagrebačke tri osobe (34, 40, 49), dok se jedna osoba od ranije nalazi u istražnom zatvoru (44).

Osnovano se sumnja da su 39-godišnjak i 44-godišnjak, koji su uhićeni na području Pule, od veljače prošle godine povezali u dva zločinačka udruženja preostale osumnjičenike radi stjecanje znatne nepripadne materijalne dobiti nabavkom, prijevozom i preprodajom droge na ilegalnom narkotržištu u Istri.

Dvojac je organizirao prijevoz većih količina heroina, marihuane i amfetamina s područja Zagreba i okolice, nakon čega se droga skladištila na području Pule i okolice, a potom preprodavala krajnjim konzumentima i sitnijim preprodavačima. Dva zločinačka udruženja djelovala su u nekim slučajevima samostalno, dok su u nekim slučajevima članovi zločinačkih udruženja međusobno surađivali.

 
Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedene su pretrage osoba, prijevoznih sredstava, domova i drugih prostorija na više adresa na području Policijske uprave istarske i Policijske uprave zagrebačke. Prilikom pretraga, ali i tijekom cijelog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto više mobitela, digitalne vage, novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge, punilo za povećanje smjese droge te sljedeće količine droga: 12.220 grama kokaina, 11.610 grama marihuane, 7.772 grama amfetamina, 479.5 grama heroina i 422 grama MDMA.

Osumnjičenici su kriminalnim radnjama pribavili veliku protupravnu imovinsku korist, a koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičene osobe danas pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 
Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, jer je, kako bi pokušao spriječiti uhićenje, udario svojim automobilom u službeno vozilo policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater