Međunarodna izložba povijesnih vozila

U Umagu i Novigradu izložba "šarmera" na četiri kotača

| Autor: Zvonimir Guzić
S izložbe oldtimera

S izložbe oldtimera


U organizaciji Oldtimer kluba »Eppur si muove« iz Umaga, u subotu, 11. svibnja, na području Umaga i Novigrada održat će se 15. Međunarodna izložba povijesnih vozila.

Biti će to jedinstvena prilika za posjetitelje i ljubitelje starodobnih vozila da uživaju u razgledavanju stotinjak vrlo atraktivnih, muzejskih modela vozila. Najavljen je dolazak učesnika iz sedam država, a najveću pažnju zasigurno će plijeniti veći broj vrhunski restauriranih stogodišnjaka iz razdoblja od 1920-ih do 1930-ih godina. Tu treba istaknuti Chevrolet iz 1930., Dodge iz 1926., Morris Couley iz 1930., pet primjeraka Ford modela A iz 1930. godine. Valja izdvojiti i skupocjenog Rolls Roycea Corniche 86, te nešto mlađe vršnjake iz razdoblja od 1950. do 1970. godine. Bit će tu raznih modela luksuznih Mercedesa od Adenauera do raznih cabrioleta, VW, Citroena, BMW-a, Fiata, Opela, MG, te sportskih Lancia, Alfa Romea i »oldtimer« limuzina.

Ova tradicionalna izložba povijesnih vozila jedna je od najkvalitetnijih i najvećih izložbi te vrste u Hrvatskoj. Na Trgu slobode u centru Umaga izložba je od 9 do 13 sati, nakon čega se karavana seli u Novigrad na prostor Porporele gdje će se izložbeni primjerci moći razgledavati od 15 do 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini