ravnateljica objašnjava

Kadrovske promjene u OB-u Pula: Odlaskom nekolicine doktora otvoreni natječaji za radna mjesta

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U protekla dva mjeseca u pulskoj Općoj bolnici, došlo je do nekoliko kadrovskih promjena, koje bi mogli nazvati privremenim, jer su aktualni i natječaji za radna mjesta voditelja više odjela, ali i oni za medicinske sestre. Slijedom informacija o odlascima pojedinih voditelja odjela, provjerili smo s ravnateljicom što se sve, po pitanju kadrova, tamo događa.

- Primarius Nadomir Gusić, napunio je 65 godina te ostao raditi u OB Pula u punom radnom vremenu - do 68. godine, kao kirurg-specijalist traumatolog, a na njegova položajna radna mjesta imenovani su vršitelji dužnosti, pojašnjava ravnateljica Irena Hrstić.

Nadalje, na mjesto pročelnika Službe za kirurgiju imenovan je Robert Radolović, kirurg, specijalist abdominalne kirurgije, do raspisivanja natječaja.

- Na mjesto voditelja odjela traumatologije i ortopedije imenovan je Marin Petrinović, kirurg, specijalist ortoped, također do raspisivanja natječaja, veli Hrstić.

Najavljen je i odlazak Nikole Žgrablića, spec. anesteziologa, i to u Istarske domove zdravlja, na mjesto ravnatelja, a na mjesto voditelja odjela anesteziologije imenovat će se vršiteljica dužnosti po njegovom odlasku, do raspisivanja natječaja, a to je Suzana Pečenković.

- Na mjesto voditelja nefrologije imenovana je vršiteljica dužnosti Ivana Iskra, spec. nefrolog, do raspisivanja natječaja, Osim toga, u tijeku su natječaji za pet radnih mjesta doktora medicine u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, kao što su u tijeku i intervjui za pristigle molbe za specijalizacije - za transfuziologiju i nefrologiju, precizira Hrstić.

U tijeku je i obrada dokumentacije za natječaj, završen 17. travnja za radna mjesta medicinskih sestara. Naime, čeka se moguća dostava dokumentacije poštom za medicinske sestre opće njege i prvostupnice, a za sada je pristiglo sedam prijava, odgovorila je ravnateljica OB Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini