PODVODNI RIBOLOV

MEMORIJALNI KUP ERIK RADIN: Čak 18 ekipa ulovilo 100 kilograma ribe i "divljači"

Najteži ulov, odnosno ugora (divljač) od 4.860 grama, imao je Kristijan Šumberac iz ekipe Porporella Koper, a najvrjedniji ulov, salpu od 1.285 grama, imao je Boris Reinić, član pobjedničke ekipe Luben Rijeka

| Autor: Glas Istre
Sudionici Memorijalnog kupa Erik Radin u Novigradu

Sudionici Memorijalnog kupa Erik Radin u Novigradu


Proteklog se vikenda, nakon godinu dana stanke izazvane Covid pandemijom, u Novigradu u organizaciji Sportsko ribolovnog kluba Erik Radin, održao 7. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin. Vidjelo se po odazivu da su podvodnim ribolovcima nedostajala natjecanja i druženje jer je sudjelovalo čak 18 ekipa. Ronilo se u podmorju sjeverno od Novigrada, pa sve do Savudrije, uz prekrasne uvjete za plovidbu i ronjenje pa su bonaca i sunce motivirali natjecatelje da se potrude uloviti što više ribe i donijeti je na vaganje. Ulovljen je velik broj primjeraka ribe, a sve one teže od 400 grama ušle su u obzir za bodovanje.

Riječani najbolji

- Ukupan ulov natjecatelja iznosio je 47 kilograma ribe i 53 kilograma ugora, a među njima je bilo i nekoliko lijepih primjeraka težih od kilograma. Uz ugore, koji su validni ako su teži od 2,5 kilograma, najčešći ulovi bile su salpe, cipli i konji, tako da smo vidjeli nekoliko doista lijepo popunjenih žica. Po terminologiji podvodnog ribolova ugori spadaju u divljač, a sve ostalo je riba, kažu iz SRK Erik Radin.

Najbolji rezultat ostvarila je ekipa Lubena iz Rijeke, u sastavu Boris Reinić, Aleksandar Tomić i barkajol Renato Oblak s 23.465 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Erik Radin Pješčana uvala, u sastavu Danjel Županić, Dejan Micković i barkajol Mario Dodici s 19.235 bodova. Treće mjesto, s 14.950 bodova, osvojila je ekipa Marlere iz Ližnjana, u sastavu Aleksandar Pršo, Igor Kuzmanović i barkajol Deni Pršo.

Najteži ulov, odnosno ugora od 4.860 grama, imao je Kristijan Šumberac iz ekipe Porporella Koper, a najvrjedniji ulov, salpu od 1.285 grama, imao je Boris Reinić član pobjedničke ekipe Luben Rijeka.

Nakon vaganja dodijeljene su nagrade najboljima, nakon čega je uslijedila tombola za natjecatelje s brojnim nagradama koje su osigurali sponzori. Sve se nastavilo večerom i laganom zabavom u skladu s epidemiološkim mjerama. Bilo je to vrijeme za slaganje dojmova, ili ribolovne priče poput "ona najveća mi je otpala" ali i za ugodna podsjećanja na prošla natjecanja i druženja uz brojne legendarne štorije i priče, a veselje je povećano kad se čulo da je član hrvatske reprezentacije Stjepko Kesić osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Arbataxu na Sardiniji, čime je Hrvatska dokazala da je i dalje u vrhu tog sporta.

Podijeljen brodet

- Zahvaljujemo se našim sponzorima, bez njih bi nam bilo jako teško održati natjecanje na ovoj razini. Veliko hvala svim volonterima, koji su danima pomagali u pripremi natjecanja i fešte, kako bi naši natjecatelji mogli nadoknaditi veliku energiju koju su uložili tijekom podvodnog ribolova, rekla je Mariela Radin, predsjednica SRK Erik Radin.

U nedjelju je SRK tradicionalno dijelio brodet od ribe ulovljene na natjecanju, i u toj su deliciji mogli uživati i brojni gosti kojih na novigradskom području još ima u velikom broju. Time su članovi SRK-a pridonijeli ponudi grada, omogućivši turistima da uživaju u jelima od ribe te saznaju zašto je život u Novigradu tako ugodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini