Na Kamenjaku počela naplata ulaska motornim vozilima

U špici sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, vrijedi posebna tarifa, a mještani imaju pogodnosti

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon što su mnogi proslavili Prvi maj u nekoj od uvala i poljana Kamenjaka, na području značajnog krajobraza Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga počela je naplata ulaznica za motorna vozila. Za pješake i bicikliste ulaz ostaje slobodan.

Ulaz se, kao i prošlih godina, naplaćuje za motore, automobile, kampere i autobuse. Naime, jednodnevna karta za automobil, u periodu od 15. lipnja do 15. rujna kad je ondje najveća gužva, po automobilu iznosi 15 eura. Trenutno, sve do 14. lipnja, a potom i od 16. rujna do 31. listopada, cijena za automobil iznosi 10 eura, a za motore pet. Motoristi koji u špici sezone žele dan provesti na Kamenjaku za ulaz će izdvojiti osam eura. Ulaz kamperima u ljetnim mjesecima naplaćuje se 30 eura, a u periodu prije glavne turističke sezone, kao i nakon, cijena je 20 eura.

Godišnja karta za mještane Medulina, odnosno u mjesecima kad se ulaz naplaćuje, iznosi 15 eura. Mještani Pule i Ližnjana koji žele češće posjećivati Kamenjak u sezoni mogu si osigurati godišnju ulaznicu po cijeni od 40 eura. Jednaka je cijena godišnje karte i za vlasnike zemljišta na području općine Medulin, a koji nisu njeni mještani, odnosno ondje nemaju prebivalište.

Osim toga, dostupne su i trodnevne te tjedne karte za motorna vozila i automobile.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini