ŠEF DP-A

Penava: "Mi da mrzimo Srbe? Pa stavili smo ih na listu, a i slikamo se ispred Tesle"

| Autor: Novi List
(Snimio Davor Kovačević / Novi list)

(Snimio Davor Kovačević / Novi list)


Ivan Penava obratio se danas medijima.

“DP je izuzetno zadovoljan rezultatom, zadovoljan situacijom da smo uspjeli kroz ljude koji su izabrani u Sabor prezentirati što je DP.

Spremni smo na formiranje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore. Težimo mijenjati stvari na bolje u Hrvatskoj.

Voljeli bi da smo poziciji izvršne vlasti, ali ne pod svaku cijenu i ne prodajući ono što većina naših birača u nama vidi, a to je vjera i nada u suverenu, jaku i neovisnu Hrvatsku.

Ponovio je da su SDSS i Možemo! neprihvatljivi partneri.

“Sa svima drugima se razgovara. Sa svima.

DP nema ništa protiv nacionalnih manjina. Što se tiče srpske nacionalne manjine, ponovno da otvorim mnogima oči jer neki ne žele vidjeti.

DP je ovog gospodina uredno izvjesio na listu, Srbina pravoslavca Mišića, hvala mu na njegovom izuzetnom rezultatu.

Ovdje se slikamo ispred spomenika jednom Srbinu, zove se Nikola Tesla, toliko o temi o toj mržnji. Da mrzimo Srbe, bi li ih stavili na liste? Međutim, kakvi i koji Srbi?

Srpska nacionalna manjina dok poštuje hrvatske zakone nemamo problem”, kazao je.

“Vezano za snimku Plenkovića koju smo čuli… Kad bih gledao tko mi je što rekao, ne bih mogao ni s kim razgovarat na političkoj sceni.

Neupitno da je HDZ relativni pobjednik, da je drugoplasirani SDP i da je treći DP. Dobili smo vrlo jasnu poruku, jer činjenica je da HDZ ima pet manje mandata nego prošli put. Trebamo sjesti i razgovarati. Volja birača je jasno iskazana.

Apsolutno smo spremni za sve scenarije, tu smo spremni smo, treći smo i ogromnu potporu imamo, i unatoč prognoza da ćemo se raspasti, eto nas jači nego ikad”, poručio je Penava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of