NAJAVLJENA NOVA GOSTOVANJA

Na vinkuranski festival Rocks&Stars dolaze Dire Straits Legacy i senzacija Supertalenta - Esteriore Brothers

| Autor: Tea Tidić
Dire Straits Legacy

Dire Straits Legacy


Festival Rocks & Stars u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane u svom jubilarnom, petom izdanju, donosi bogat koncertni program, u kojem će, između ostalih, nastupiti i Parni Valjak, Let3 i Gibonni.

Danas su najavljena još dva gostovanja - u petak 2. kolovoza nastupit će Dire Straits Legacy, kojeg čine četvorica nekadašnjih članova kultnih Dire Straits - Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings i Mel Collins. Uz ovu četvoricu, na pozornici u Vinkuranu nastupit će još i Trevor Horn, Primiano di Biase i Marco Caviglia, kojeg mnogi smatraju vodećim svjetskim autoritetom za jedinstveni stil sviranja gitare Marka Knopflera.

Dire Straits se smatra jednim od najprodavanijih bendova svih vremena, s prodanih 120 milijuna albuma diljem svijeta. Na globalnoj su glazbenoj sceni žarili i palili od 1977. do 1995., a publika će u Vinkuranu moći čuti brojne klasike bogatog opusa Dire Straitsa, kao što su "Money for Nothing", "Sultans of Swing", "Brothers in Arms", "Walk of Life" i druge.

Senzacija Supertalenta, Esteriore Brothers, nastupaju 8. kolovoza. Uzlet popularnosti benda Esteriore Brothers započeo je nizom videa na društvenim mrežama kojima su savršeno dočarali bit talijanske glazbe strastvenim izvođenjem najpopularnijih klasika poput "Volare" i "Sarà perché ti amo", ali i svojih originalnih skladbi. Odjeknuli su kod publike daleko izvan granica Italije te ubrzo postali viralni na društvenim mrežama. Njihov Tiktok profil broji gotovo milijun zaljubljenika u talijansku kulturu i glazbu, dok ih na Instagramu prati milijun obožavatelja.

Esteriore BrothersEsteriore Brothers

Hrvatskoj su se publici predstavili na Supertalentu gdje su osvojili prvi zlatni gumb Maje Šuput, a nastupima uživo obradovali su našu regiju od Opatije do Beograda.

Festival Rocks & Stars @ Cave Romane otvara u srijedu 26. lipnja svojim nastupom Parni Valjak, predvođen legendarnim Huseinom Hasanefendićem Husom, koji je ove godine dobio i nagradu Porin za životno djelo. Točnije, na 31. dodjeli Porina, na kojem je pak pjesmom godine proglašena Mama ŠČ! Dan kasnije, 27. lipnja, nastupaju Let3, a Gibonni će sve romantike i ljubitelje melankolične mediteranske atmosfere spojiti u vinkuranskom kamenolomu petak 28. lipnja.

Spremaju se i brojna druga iznenađenja, sve to u organizaciji Event Bricka i suorganizaciji Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin i Turističke zajednice Istarske županije. Više o festivalu može se naći na Rocks&Stars društvenim mrežama i web stranici, a ulaznice su u prodaji na Eventim.hr i Eventim prodajnim mjestima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of