U ROVINJU OD 5. DO 8. SVIBNJA

WEEKEND FOOD FESTIVAL: Gostuje i poznati talijanski chef Massimo Bottura

Tijekom četiri dana Weekend Food Festivala, koji će okupiti najbolje od najboljih sa svjetske i domaće enogastro scene, kao i sve zaljubljenike u gastronomiju, najpoznatiji svjetski chefovi prezentirat će svoja znanja posjetiteljima festivala

| Autor: Mladen RADIĆ
Massimo Bottura / Risotto alla Bergese (Snimio Callo Albanese)

Massimo Bottura / Risotto alla Bergese (Snimio Callo Albanese)


Rovinj od 5. do 8. svibnja postaje središte svjetske gastronomije, potvrdila su to i brojna imena najavljena na konferenciji za novinare u restoranu Sol.

Tijekom četiri dana Weekend Food Festivala, koji će okupiti najbolje od najboljih sa svjetske i domaće enogastro scene, kao i sve zaljubljenike u gastronomiju, najpoznatiji svjetski chefovi prezentirat će svoja znanja posjetiteljima festivala.

Izniman humanitarac

Jedan od najpoznatijih svjetskih chefova koji dolazi na Weekend Food Festival zasigurno je velikan svjetske gastronomske scene Massimo Bottura. Ovaj legendarni chef čiji restoran Osteria Francescana nosi tri Michelinove zvjezdice i dva puta je, 2016. i 2018. proglašen najboljim restoranom svijeta prema World's 50 Best restoranskoj listi, danas, osim što vodi više uspješnih restoranskih projekata u Italiji i izvan Italije, ističe se i kao izniman humanitarac koji neumorno pokreće nove akcije i pomaže potrebitima. Uz Hrvatsku ga vežu lijepe uspomene na davnu 1984. kada je proputovao obalu motorom, spavao u kući kod lokalnih ljudi i s njima lovio i spremao netom ulovljenu ribu.

Massimo Bottura (Snimio Callo Albanese)

Dabiz Munoz

U Rovinj stiže i Dabiz Munoz, najbolji kuhar na svijetu 2021., prema izboru The Best Chef Awards. Munoz je vlasnik i chef dva restorana StreetXO i DiverXO, koji ponosno nosi čak tri Michelinove zvjezdice. Ovaj mladi i ekstravagantni chef oduševljava svojim kulinarskim konceptima i privlači ljude koji su spremni eksperimentirati i isprobati nove kulinarske senzacije.

Na festivalu će gostovati i Rasmus Munk, koji u svom restoranu Alchemist jelovnik od gotovo 50 impresija upotpunjuje umjetničkim instalacijama, projekcijama i glazbom, čime ostvaruje svoj san o "holističkoj kuhinji". Na Weekend Food Festival stiže i najpoznatija svjetska chefica iz hrvatskog susjedstva Ana Roš, najbolja kuharica svijeta 2017. koja je slovensku Hišu Franko svojim nadahnutim kreacijama dovela na 21. mjesto prestižne restoranske liste World's 50 Best te nositeljem dviju Michelinovih zvjezdica.

Vegetarijanska kuhinja zauzima sve više mjesta na svjetskoj gastronomskoj sceni, što dobro zna austrijski chef hrvatskih korijena Paul Ivić, koji je postigao veliki uspjeh sa svoja dva vegetarijanska restorana, Tian u Beču i Tian u Münchenu koji nose po jednu Michelinovu zvjezdicu.

Massimo Bottura (Snimio Callo Albanese)

Chiara Pavan (Snimila Letizia Cigliutti)

Iz restorana Venissa na otoku Mazzorbo u Rovinj stiže Chiara Pavan, najbolja talijanska chefica 2018. godine, a iz Brazila dolazi njihova kulinarska ikona Janaína Rueda, koja je 2020. nagrađena za izniman doprinos ugostiteljskoj industriji, podizanje svijesti i pokretanje pozitivnih promjena.

Unikatna jela

Uz navedene chefove od kojih će neki svoja unikatna jela predstaviti na gala večerama u restoranima hotela Maistra Collectiona, na Weekend Food Festivalu sudjelovat će i brojni domaći i strani panelisti koji će govoriti o temama poput važnosti medija i ulozi žena u gastronomiji, suvremenim kulinarskim trendovima, važnosti tima u kuhinji, vrhunskom servisu, kao i o lokalnim temama poput maslinarstva i vinarstva te ribe u Jadranskom moru.

- Osim svjetski poznatih chefova, publika će imati priliku upoznati i kušati vrhunska domaća i strana vina, domaće proizvode kao i družiti se s važnim ljudima u industriji, rekao je Boris Kovaček, direktor Weekend food festivala.

Massimo Bottura (Snimio Callo Albanese)

Paul Ivić (Snimio Junge Zwiebel)

Na festivalu će sudjelovati i najbolji kuhari i konobari iz Maistrinog Food & Beverage Bootcampa, koji će se održati netom prije festivala, a za koji se zainteresirani još uvijek mogu prijaviti.

Early bird ulaznice za Weekend Food Festival već su u prodaji, a mogu se kupiti na weekendfoodfestival.com kao i rezervirati smještaj. Novosti se mogu pratiti na Facebooku i na Instagramu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini