Bijela kuća

Biden ponovio svoj stav o invaziji na Rafah u pozivu Netanyahuu 

| Autor: Hina
Joe Biden (Reuters)

Joe Biden (Reuters)


Američki predsjednik Joe Biden u nedjelju je razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i "ponovio svoj jasan stav" o mogućoj invaziji pograničnog grada Rafaha, objavila je Bijela kuća.

U priopćenju Bijele kuće nisu otkriveni detalji toga razgovora. Washington je rekao da ne može podržati operaciju na Rafah bez odgovarajućeg humanitarnog plana.

Nešto ranije, glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da se Izrael složio poslušati američke zabrinutosti i zamisli prije početka invazije.

Dva čelnika su posljednji put razgovarala telefonski 13. travnja, nakon što je Iran pokrenuo raketni i napad dronovima na Izrael.

"Predsjednik je potvrdio svoju čvrstu predanost izraelskoj sigurnosti", navodi se u priopćenju.

Dva čelnika razgovarala su i o pregovorima koji bi trebali osigurati puštanje nekih talaca koji su u zatočeništvu od 7. listopada, uz dogovor primirja u Gazi. Također su raspravljali o ubrzanoj dostavi humanitarne pomoći, uključujući i pripreme da se otvore novi prijelazi u Gazu.

"Predsjednik je naglasio potrebu da se taj ritam nastavi i poboljša u punoj suradnji s humanitarnim organizacijama", piše u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater