Ilustracija (iStock)
Ljepota mesnih okruglica je njihova svestranost. Mogu se jesti i tople i hladne, kao glavno jelo ili uz razne priloge, samostalno ili u varivima i juhama, opcija je beskonačan broj. Bitno je samo jedno: moraju biti savršeno začinjene.
Evo ultimativnog recepta!
Stavite mljeveno meso u zdjelu, a kruh narežite na kockice, prelijte mlakim mlijekom i poklopite. Luk i češnjak sitno narežite, čili očistite od sjemenki i također sitno nasjeckajte. Pirjajte na maslacu dok sve ne omekša. Na kraju umiješajte peršin i ostavite da se ohladi.
Zrnca začina sameljite u mužaru.
U mljeveno meso dodajte senf, sol, papar, papriku i jaje te dobro umijesite. Navlaženim rukama ili jednokratnim rukavicama oblikujte kuglice. Pržite na vrelom maslinovom ulju dok ne postane hrskavo.
Ekstra savjet – evo kako spriječiti da se okruglice ne počnu raspadati tijekom prženja:
Nakon što ste formirali okruglice, nakratko ih stavite u hladnjak. Ako se malo tako ohlade, to će značiti da bolje zadržavaju oblik prilikom prženja.
Dobar tek!