Ilustracija (iStock)
Ako se pitate kako riži dodati više okusa, imamo veoma jednostavan odgovor: začini!
Čim se krenete malo poigravati s okusima i kombinacijama, otkriti ćete divan svijet ukusnih spojeva koji rezultiraju fantastičnim obrocima koji mogu biti prilog ili pak samostalno jelo.
U nastavku vam donosimo tri ideje za rižu koja obiluje aromama i okusima!
Sastojci
Priprema
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri zajedno s maslacem i maslinovim uljem, a potom dodajte luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte rižu i lagano ju tostirajte par minuta.
Dodajte temeljac i promiješajte sastojke. Zatim pokrijte lonac poklopcem i smanjite vatru te pustite rižu da kuha dok sva tekućina ne nestane (nemojte miješati tijekom ovog koraka). Maknite s vatre i ostavite pokriveno 5-10 minuta da se riža kuha na pari. Nakon toga rižu izbodite vilicom i poslužite.
Sastojci
Priprema
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri s maslacem i maslinovim uljem. Dodajte češnjak i luk i dinstajte dok luk ne postane proziran. Dodajte rižu i kurkumu u prahu i promiješajte.
Nakon par minuta, dodajte temeljac i lovorov list, a zatim pokrijte lonac poklopcem i smanjite vatru te pustite rižu da kuha dok sva tekućina ne nestane (nemojte miješati rižu tijekom ovog koraka). Maknite s vatre i ostavite pokriveno 5-10 minuta da se riža kuha na pari. Nakon toga rižu izbodite vilicom i poslužite.
Sastojci
Priprema
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri s maslacem i maslinovim uljem. Dodajte češnjak i luk i miješajte dok luk ne postane staklast. Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta.
Potom dodajte temeljac i koricu limete i promiješajte sastojke. Pokrijte lonac poklopcem i smanjite vatru. Neka se kuha dok sva tekućina ne nestane (ne miješati tijekom ovog koraka!). Maknite s vatre i ostavite 5-10 minuta pokriveno da se riža kuha na pari. Nakon toga dodajte sok limete i nasjeckani korijander i umiješajte u rižu, a zatim poslužite.