nhl

Sharksima pripao prvi izbor na ovogodišnjem draftu

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports)

Ilustracija (Snimio Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports)


Ovogodišnji draft američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL održat će se u Las Vegasu 28. lipnja, a pravo prvog izbora osvojili su San Jose Sharksi, objavilo je vodstvo lige.

Sharksi, koji su ove sezone sa samo 47 osvojenih bodova bili najlošija momčad lige, imali su i najviše izgleda, 18.5 posto, da u lutriji izvlačenja i osvoje pravo prvog izbora.

Bit će to prvi put u 44-godišnjoj povijesti Sharksa da će imati prvi "pick" na draftu, a očekuje se kako će s njime izabrati Macklina Celebrinija, ljevorukog centra sa sveučilišta Boston koji će tek 13. lipnja ove godine napuniti 18 godina. Celebrini je ove sezone bio najmlađi igrač u Diviziji I NCAA-a, u 32 utakmice je postigao 38 bodova te je postao najmlađi igrač koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača sezone u NCAA-u.

Drugi će birati Chicago Blackhawksi, koji su lani imali pravo prvog izbora te s njim uzeli Connora Bedarda koji je u prvoj sezoni upisao 61 bod (22 gola i 39 asistencija). Treći je, pak, izbor pripao Anaheim Ducksima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum