nba

Uvjerljive pobjede Bostona i Oklahoma Cityja

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Prvi nositelji svojih Konferencija u američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA lige, Boston Celticsi na Istoku te Oklahoma City Thunder na Zapadu, uvjerljivim su domaćim pobjedama započeli svoja konferencijska polufinala, Boston je sa 120-95 nadigrao Cleveland Cavalierse dok je Oklahoma City sa 117-95 bila bolja od Dallas Mavericksa.

U Bostonu su domaći Celticsi postupno gradili svoju prednost, nakon prve četvrtine bilo je šest razlike (40-34), na poluvremenu 10 (59-49), a nakon treće četvrtine 15 (92-77) pogodaka prednosti. Nakon što su domaći posljednjih 12 minuta otvorili serijom 10-2 razlika je narasla na nedostižnih 102-79 te je ostatak utakmice bio odrađivanje posla.

Strijelce Bostona predvodio je Jaylen Brown sa 32 ubačaja, Derrick White je dodao 25, a Jayson Tatum 18 uz 11 skokova. Kod Cavsa, koji su i dalje bez ozlijeđenog centra Jarretta Allena, najefikasniji su bili Donovan Mitchell sa 33 ubačaja i Evan Mobley sa 17 koševa i 13 skokova.

U Oklahoma Cityju neizvjesnost je potrajala malo duže, početkom drugog poluvremena gosti su se primakli na 66-65, no potom su domaći tricama Isaiaha Joea, Luguentza Dorta i Shaija Gilgeous-Alexandera pobjegli na sigurnijih 80-69. Početkom četvrte četvrtine "probudio" se i Jalen Williams postigavši osam uzastopnih koševa Thundera za bijeg na 102-87.

Prvo ime utakmice bio je Gilgeous-Alexander sa 29 ubačaja te po 9 skokova i asistencija, Chet Holmgren je dodao 19, a Jalen Williams 18 za pobjednike. Kod Dallasa najefikasniji je bio Kyrie Irving sa 20 poena, dok je podbacio Luka Dončić kojega je sjajno čuvao Dort, Slovenac se zaustavio na 19 ubačaja za koje je potrošio 19 šutova (5-11 za dva, 1-8 za tricu).

Druge utakmice ovih suparnika igrat će se također u Bostonu i Oklahoma Cityju u noći s četvrtka na petak, a plasman u konferencijska finala izborit će sastavi koji prvi ostvare po četiri pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini