NASTAVAK SUĐENJA

Severina nakon današnjeg ročišta: "Ja sam glavni kriminalac u ovoj državi"

| Autor: Novi list
(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)

(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)


Hrvatska glazbenica Severina Vučković danas je bila na ročištu na Općinskom kaznenom sudu, na kojem joj se sudi zbog optužbi za uhođenje ravnateljice škole Ljiljane Klinger i bivše ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordani Buljan Flander. Nakon ročišta, kratko se obratila novinarima.

"Jako sam zadovoljna zbog toga što sam uspjela dobiti riječ u više navrata i nešto pitati. U ovom predmetu država tuži mene. Nije bitna ravnateljica već na koji način su prihvatili njenu kaznenu prijavu u kratkom roku i moram reći da država na ovakvim minornim slučajevima troši novce poreznih obveznika, gdje se utjecalo i na ministra Božinovića i na ostale. To je strašno", započela je Severina u svojoj izjavi, koju u cijelosti prenosi 24 sata.

"Mislim da ću ja dokazati svoju nevinost i da sve ono što je izašlo u javnost u vezi ovih poruka, da su to sve poruke koje su izašle naknadno jer mene se tužilo puno ranije. Moja kaznena prijava koja je data u istom roku nije još niti u proceduri, nije prihvaćena ni odbačena.

Kaznena prijava ravnateljice je u rekordnom roku zaprimljena i oni su podigli optužnicu i to je pitanje zašto nisu moju prijavu uopće uzeli u razmatranje za sve ono što je ona radila. Ovdje se ne radi o njenom strahu za njen život, ovdje se radi o strahu da zaustavi sve ono što je radila s pozicije moći i sve ono sto je krivo radila i što se uplitala u sudske postupke u koje nije trebala", objasnila je zatim.

"Optužnica protiv Rimac i milijarde poruka kao što su moje izlazile u novinama, ali ne toliko često kao njene i ne s toliko puno ljudi. Optužnica protiv Rimac nije podignuta, ali protiv mene je. Ja sam glavni kriminalac u ovoj državi", kazala je naposljetku glazbenica.

Prisjetimo se, riječ je o postupku koji je iniciralo zagrebačko tužiteljstvo nakon što su otkrili da je pjevačica objema žrtvama poslala preko 150 poruka punih "neprimjerenog" sadržaja. 

Tužiteljstvo, koje je navedene poruke smatrale uvredama i zastrašivanjem s ciljem uznemiravanja, u podignutoj optužnici traži od suda da se optužena (Vučković) osudi na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci s trogodišnjom rokom kušnje.

S druge strane, Severinina je tvrdnja da je poruke slala revoltirana postupanjem Klinger i Buljan Flander u postupku koji se vodio radi odluke s kojim će roditeljem njezin sin živjeti, prenosi Jutarnji list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater