NIŠTA OD EUROPE

Rukometaši Poreča bez bodova u Sesvetama

| Autor: Roberto CAR
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


SESVETE - POREČ      32 : 28

SESVETE - Utakmica 10. kola Lige za prvaka Paket24 Premijer lige: Sesvete - Poreč 32:28 (17:14).

SESVETE: Perić 7 obrana (7+0), Prpić, Čaprić, Hršak 7, Jelovčić 2, Dumenčić 1, Tomić 2, Turčić 3, Raužan 4, Šuker, Gavrić 8, Godec 2, Finek, Čuk, Lasan, Topić.

POREČ: Vladić 9 obrana (9+0), Ćopić, Aleksić; Muranović, Mataija, Krajcar, Rušnjak, Car 3, Boka, Krupić 3, Malinarich 1, Rađaković 11, Ivanković 4, Bajan, Čorić, LJubić 3.

Isključenja: Sesvete 6 minuta, Poreč 8 minuta. Sedmerci: Sesvete 2 (2), Poreč 9 (9).

Bez rješenja

Rukometaši Poreča zaključili su sezonu porazom od Sesveta 28.32 (14:17). U vrlo teškoj utakmici, u kojoj su se nekoliko puta vraćali iz minusa, Porečani nisu uspjeli održati tempo do kraja susreta. Porazom Poreča od Sesveta i pobjedom Bjelin Spačve Vinkovci nad Varaždinom 1930 igrači trenera Ilije Lovrinovića zauzeli su peto mjesto u Ligi za prvaka. U razigravanje za Europu odlaze Sesvećani i Vinkovčani u borbi tko prvi do šest bodova, dok se prenose bodovi iz već odigranih sustava.

- Teška utakmica. Ne mogu zamjeriti ništa dečkima jer smo dali maksimum. Sesvete su na kraju bile bolje za tri ili četiri lopte - rekao je trener Poreča Ilija Lovrinović nakon utakmice.

Gotovo tri minute čekalo se na prvi gol u Jelkovcu. Uvodne minute označile su obrane i greške s obje strane, a prvi koji dolaze do odvajanja su Sesvete koje preko Karla Godeca postavljaju 4:1. Dvije minute trebalo je Poreču da smanji na 4:6, a iako je bilo prilike i za poravnati rezultata, vratar Sesvećana Filip Perić s četiri obrane i 50 posto stajao je na tom putu.

Uzvratio je potom i porečki vratar David Vladić, a to su Porečani vrlo dobro iskoristili. Brzim pogodcima Petra Krupića i Nikole Ivankovića u 14. minuti napokon na semaforu stoji 7:7. Domaćini su ponovno zgusnuli obranu koja je namučila Poreč koji je bio bez rješenja, a Sesvete su serijom 3-0 ponovno stigle do većeg vodstva. S takvom razlikom se otišlo i na odmor (14:17).

Porečani drugi dio susreta otvaraju s dva uzastopna pogotka i stižu na samo gol minusa. Nove greške i ishitrene odluke u napadu ponovno su se pokazale kao porečka boljka jer Sesvete ponovno bježe na +3. No, Porečani nisu popuštali i predavali se i sjajnom obranom vratili se u susret. Niz je zaključio Lucian Krajcar koji vraća susret na »nulu« (21:21).

Ono nešto

Bilo je to zanimljivih 15. minuta do zvuka sirene. Do 50. minute Poreč je bio na minimalnom zaostatku i nije davao Sesvetama predah, no u samom finišu utakmice Sesvete su pokazale malo veću koncentraciju i slavile 32:28.

Najefikasniji kod Poreča bio je Matija Rađaković s 11 pogodaka, od čega devet iz sedmeraca, dok je četiri postigao Nikola Ivanković. Na vratima je David Vladić obranio devet lopti. Sesvete je do slavlja vodio Davor Gavrić s osam golova, a jedan manje zabio je Patrik Hršak. Filip Perić obranio je sedam protivničkih lopti.

- Sesvete su vodile veći dio susreta, mi se vraćali u egal u više navrata, ali nikako prelomiti utakmicu na našu stranu. Ponovo je nedostajalo ono nešto malo, i to nas prati cijelu sezonu. Čestitke Sesvetama na zasluženoj pobjedi - bile su riječi kapetana Matije Rađakovića nakon posljednje utakmice u sezoni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum