Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Coleslaw salata

| Autor: Danijela Bauk
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Mladi kupus je izuzetno raznovrsna namirnica koja se često koristi u kulinarstvu primarno zbog svoje hrskave teksture i osvježavajućeg okusa.

Mladi kupus može se pripremati na različite načine, a osim što je ukusan, izuzetno je hranjiv te bogat vlaknima, vitaminima i mineralima.

Njegova svježina i neutralan okus čine ga idealnim za kombiniranje s različitim začinima i drugim sastojcima, a u nastavku donosimo recept u kojem možete uživati.

Sastojci za 6 porcija:

  • 1 kg sitno nasjeckanog zelenog kupusa
  • 200 g naribane mrkve
  • 200 g majoneze
  • 200 g kiselog vrhnja ili milerama
  • 1 i pol žlica jabučnog octa
  • 2 žličice senfa
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli

Priprema: 

Pomiješati majonezu, vrhnje ili mileram, ocat, senf, šećer i sol.

Kupus i mrkvu naribati na trakice pa preliti preljevom i sve dobro promiješati.

Ostaviti u hladnjaku najmanje 20 minuta prije posluživanja, a najbolje 2 sata ili preko noći.

Prije posluživanja još jednom dobro promiješati.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of