Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Valjušci s trganom svinjetinom u tamnom umaku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Kombinacija mesa i tijesta rado se jede u otprilike svako doba dana - bilo da jedete burek za marendu ili paštu bolonjez za ručak ili večeru. Danas vam stoga donosimo idealan spoj tijesta i mesa koji će vam biti odličan i dan poslije - pulled pork dumplings, iliti valjušci/knedle s trganom svinjetinom. Krenimo!

Sastojci za 6 osoba:

Valjušci

  • 250 g glatkog brašna
  • 180 ml vode
  • 500 g trgane svinjetine

Umak

  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica tamnog soja umaka
  • 100 ml vode
  • 1 žličica čili pahuljica

Priprema

Prvo krenite s pripremom valjušaka. Pomiješajte vodu, brašno i sol, pa mijesite 5 do 10 minuta dok ne postane glatko i čvrsto. Ostavite sa strane da odmori oko sat vremena.

Nakon što odstoji, podijelite tijesto na dva dijela i svaki razvucite što tanje. Čašom ili šalicom izrežite krugove, pa u svaki stavite žlicu trgane svinjetine i zatvorite i oblikujte po želji.

Kuhajte na pari ne preko 10 minuta, a dok se valjušci pare, pomiješajte sastojke za umak i kuhajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Poslužite umak i valjuške uz svježe povrće. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater