Đir po mrkatu

Na pulskoj tržnici ima svega - od slatkih jagoda i trukinje do domaćih jaja i pancete

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pulski "zeleni trbuh", kako ga Puležani od milja nazivaju, svaki je dan mjesto na kojem se nalaze mnogi, a tu se, ovih dana mogu vidjeti i brojni turisti. Tako smo na jednom od njih zatekli Danijela iz Žminja koji prodaje svoje proizvode iz svog OPG-a.

Danijel prodaje pancetu po 24 eura po kilogramu, za suhi ombolo valja izdvojiti 30 eura po kilogram, a za domaća jaja, njih 10, 3,5 eura. Mast, odnosno lardo kako on to voli reći, košta 12 eura po kilogramu. Čvarci stoje 20 eura, a za kukuruz za maneštru izdvojit ćete 3,5 eura po kilogramu.

Na drugom štandu, onom gospođe Danice iz Peruški, uvijek voljene i slatke jagode koštaju 6 eura ali, kako ona sama kaže, uskoro bi mogle dostići i cijenu od 8 eura. Razlog leži u lošem vremenu odnosno blatu koje škodi samim plodovima. Kod nje možete naći i slatki, odnosno mladi, kupus koji stoji 2 eura, a salatu prodaje po 4 eura po kilogramu.

Korabice dođu 4 eura. Na štandu kod gospođe Vande iz Pomera naišli smo na brojne sadnice. Tako ćete za sadnicu pomidora izdvojiti 0,40 eura, a isto toliko dođu i sadnice patlidžana. Batat i krumpir koštaju 0,60 eura. Ružmarin dođe 0,50 eura a koromač jedan euro.

Klaudija iz Kaldira prodaje jagode po 7 eura po kilogramu, a po cijeni od 3 eura po kilogramu dobit ćete salatu, blitvu i mladi luk. Vezica rotkvica košta jedan euro. Bilo kako bilo, jedna od najljepših tržnica u Hrvatskoj dobro je opskrbljena, ponuda je raznolika, a prodavači dolaze iz svih krajeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater