iskoristili priliku

Na dan koncerta Due Lipe pulski iznajmljivači povećali cijene apartmana - za duplo!

| Autor: Doria Mohorović
Dua Lipa / Publika na jednom od koncerata u Areni (Reuters / Arhiva Glasa Istre)

Dua Lipa / Publika na jednom od koncerata u Areni (Reuters / Arhiva Glasa Istre)


Osim preprodavača koji kartu za ekspresno rasprodan koncert Dua Lipe u Areni nude po paprenim cijenama u oglasnicima, priliku za dodatnu zaradu koji donosi nastup ove megapopularne pjevačice prepoznali su i privatni iznajmljivači. Naime, pregledom na Booking platformu, cijene smještaja za datum 9. lipnja, kada u amfiteatru nastupa ova megazvijezda, nerijetko su u Puli i za 60 posto veće u odnosu na druge datume, a do sad je rasprodano čak 94 posto smještaja.

Cijena? Prava sitnica

Cijene smještaja za dvije osobe, od čega je u ponudi najviše apartmana, kreću se od 120 eura do 450 eura, a najviše je onih u rangu od 180 do 330 eura. Iako je to, reći će mnogi, zakon ponude i potražnje, druge su, pak, a osobito one koji su u potrazi za smještajem nakon koncerta, ove cijene poprilično iznenadile.
Kako se može vidjeti, velik broj apartmana za dan koncerta svoj smještaj u centru Puli, ili okolnim kvartovima, cijenu noćenja podignuo je za od 40 do 60 posto.

Jedan od primjera znatnog povećanja je apartman s četiri zvjezdice u centru Pule u kojem će gost noćenje s 9. na 10. lipanj platiti 244 eura, i to, kako je navedeno - po akcijskoj cijeni, a već idući dan iznos noćenja se spušta na 158 eura.

Ista je cijena za noćenje u istom apartmanu i idućih nekoliko dana u lipnju. Drugi iznajmljivač gostima nudi apartman od 400 eura za tu noć, a idućih dana noćenje naplaćuje 198 eura. Tu su i oni nešto jeftiniji smještaji, sa zvjezdicom manje, koji se u noći koncerta nude za 150 eura, a obično im je cijena, odnosno nekoliko dana prije i nakon tog datuma, oko 80 eura.

Inflacija i troškovi

Za nešto nižu cijenu od 75 eura nudi se soba s balkonom u neposrednoj blizini grada, dok će idući dan noćenje u istom smještaju gost platiti dvostruko manje. U jednom hostelu u središtu grada, soba za dvije osobe s dijeljenom kupaonicom koju koriste i drugi gosti, na dan koncerta košta 111 eura, a idući dan 66.

Nekoliko iznajmljivača s kojima smo razgovarali pravdaju veće cijene paušalnim porezom koji je u gradu Puli skočio s 39,81 na 99 eura po krevetu, a uz to, kao razlog povećanja navode i inflaciju te porast svih troškova.

Podsjetimo, uz Dua Lipu, pulska Arena ove ljetne sezone ugostit će i druga velika glazbena imena kao što su Avril Lavigne, Simple Minds, Lenny Kravitz, Jason Derulo i Andrea Bocelli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater