TONY KLASANOVIĆ

Neočekivani ulov – Pošao na ugore, pa izvukao kostelja

| Autor: Boris Bulić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Još jednom nam se iz Zadra javio Tony Klasanović, sportski ribolovac i natjecatelj koji ne propušta priliku za vrhunski ribolovni doživljaj.

U jednom do posljednjih ribolovnih pohoda je krenuo na ugore no naješkanu je udicu obišao jedan drugi stanovnik podmorja.

Evo što nam je Tony ispričao o tom svom doživljaju:

– Dan prije odlaska u noćni ribolov koji je bio planiran za lov ugora, otišao sam spinati brancina, ali njemu nije bilo ni traga. Ipak, ulovilo se par lokardi i pokoji šarun na silikonca što je zapravo bilo upravo savršeno jer mi je trebala ješka za lov ugora – priča nam Tony.

– U ribolov sam krenuo oko dva sata prije zalaska sunca jer se trebalo probiti kroz šumski put do uvale u kojoj sam namjeravao loviti. Tu sam poštu dobio od susjeda koji mi je rekao da su tamo znali loviti baš velike ugore.

I uspio sam stići na tu poziciju taman na vrijeme za montirati sisteme.

A lovio sam štapom Majorcraft Firstcast 50-100 grama dužine 3 metra, rolom Daiwa BG 4000 na kojoj je bila upredenica SFX 0.235 nosivosti 20 kilograma.

Predvez je bio od fluorocarbona Yo-Zuri Topknot Leader 0.62 sa DAM termo sajlom nosivosti 11 kilograma i Mustadovom udicom 2330DT broj 6 – nastavlja Tony svoju priču.

– A pod morem ludnica. Cijelo vrijeme nešto skida velike komade lokarde dok indikator zvoni svakih 3 do 4 minute.

Nakon kontri izvlačim samo prazne udice, tako da sam jako brzo ostao na samo jednoj lokardi.

Već poprilično zabrinut je režem na pola da imam za dva zabačaja.

Bilo je oko 9:30 sati kada sam predzadnji put zabacio.

Preostalo mi je samo nadati se da će se nešto veliko zaletiti na poveći komad lokarde, a što je s obzirom na sve promašene kontre zapravo bilo slabo izgledno.

No ispalo je da do griza nisam čekao ni punih desetak minuta kada je indikator počeo zviždati.

Dajem jaku kontru i riba je napokon gore.

Dril je trajao možda nekih pet do šest minuta kad se na površini umjesto očekivanog ugora našao kostelj od 2,405 kilograma – ispričao nam je Tony Klasanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater