dogradnja i rekonstrukcija

Nova ekološka javna rasvjeta u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, Filipini, Mihelići te na Stanciji Vergotini

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s radovima dogradnje i rekonstrukcije postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima.

Ovih su dana u tijeku radovi na području mjesnih odbora Žbandaj i Mate Balota. Nadogradnja javne rasvjete u tijeku je u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, Filipini i Mihelići na području MO-a Žbandaj, a na području MO-a M. Balota radovi su u tijeku na području naselja Stancija Vergotini.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Javna rasvjeta postavlja se na javnim površinama, konkretno uz dječja igrališta, duž ulica i prometnica te pješačkih komunikacija, u svrhu sigurnog prometovanja svih sudionika u prometu, a najviše radi pješaka, kao i zbog sigurnosti građana.

Navedenim zahvatima ugrađuju se svjetiljke javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete.

Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na sastancima s predstavnicima Grada Poreča, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Radovi će se izvoditi do početka ljeta, a nastavljaju se najesen i na području ostalih porečkih mjesnih odbora.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum