zagrebački gradonačelnik

Tomašević o najnovijem femicidu: Zagreb je sigurniji od ostalih europskih metropola

| Autor: Hina
Tomislav Tomašević (Snimio Patrik Macek/Pixsell)

Tomislav Tomašević (Snimio Patrik Macek/Pixsell)


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ocijenio je u utorak kako je Zagreb sigurniji grad u odnosu na ostale europske metropole, referirajući se time na jučerašnje teško ubojstvo žene kod nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu.

''Od skoro milijun ljudi u Zagrebu s prijavljenim prebivalištem i boravištem imamo nekoliko ubojstava godišnje, što je malo u odnosu na druge europske metropole. Ključno je da se sva ubojstva riješe i da znamo tko su počinitelji te da oni za to odgovaraju'', rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Tomašević je podsjetio da je načelnik Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marko Rašić, krajem travnja na sjednici Gradske skupštine grada Zagreba, podnio Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području grada Zagreba za 2023. godinu i da je ono usvojeno jednoglasno.

''Što se tiče javne sigurnosti u gradu brojke su bile dosta dobre, čak su zabilježeni i neki pozitivni trendovi unazad 10 godina'', dodao je.

PUZ je u utorak izvijestio da je u tijeku kriminalističko istraživanje teškog ubojstva žene koju je u ponedjeljak oko 19,20 sati, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, nožem usmrtio muškarac koji je stavljen pod nadzor policije.

Policija je dodala da je na mjestu događaja obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku PUZ-a.

Nadodala je i da je tijelo žene, nakon obavljenog očevida, prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Prema pisanju medija, osumnjičeni muškarac je prijavio ubojstvo žene koju je poznavao, a policajcima je rekao da se branio od žene koja ga je napala.

Slučaj je zabilježen kao femicid za kojeg Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, a istražitelji, ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju, mogu u bilo kojem trenutku izmijeniti kvalifikaciju kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater