MAESTROV ROĐENDAN

FOTO / Folklorni program na Forumu: Pjesmom i plesom hommage maestru

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila: Vanesa Begić)

(Snimila: Vanesa Begić)


Kulturno-umjetničko društvo "Lino Mariani" upriličilo je tradicionalni koncertni program "Smareglia sempre con noi" (Smareglia uvijek s nama) u povodu rođendana velikog maestra, a u sastavu obilježavanja Dana grada Pule. Naime, veliki maestro i tritisućljetni grad 5. svibnja obilježavaju svoj rođendan.

Taj je program tradicionalni, održava se svake godine na Forumu, na svega nekoliko metara od maestrove rodne kuće, gdje se danas nalazi njegova spomen-soba.

(Snimila: Vanesa Begić)(Snimila: Vanesa Begić)

Nastupio je Puhački orkestar grada Pule uz goste iz folklorne skupine vodnjanske Zajednice Talijana, a nositelj programa bilo je kulturno-umjetničko društvo "Lino Mariani".

Članovi folklorne skupine vodnjanske Zajednice Talijana predstavili su se folklornim programom i svojim živopisnim, vrlo sugestivnim nošnjama, a potom je uslijedio nastup mješovitog zbora KUD-a "Lino Mariani" pod vodstvom maestra Ronalda Brausa, inače poznatog baritona, u pratnji Puhačkog orkestra grada Pule pod vodstvom Branka Šterpina.

(Snimila: Vanesa Begić)(Snimila: Vanesa Begić)

Na programu su bile Smaregline skladbe, ali ne samo one, već i djela Ponchiellija, Verdija i Lehara, uz glasovirsku pratnju Sandra Vešligaja. Ženskim je zborom ravnala Georgie Goldin, a solisti cjelokupnog nastupa bili su sama Goldin te Tomislav Krajačić. Vodnjanske je goste pripremila maestra Orietta Šverko, nekadašnja dugogodišnja dirigentica zbora KUD-a "Lino Mariani".

Program je osmišljen tako da, u otprilike sat i pol vremena trajanja, Puljani i gosti prošeću Forumom, malo poslušaju, odu, vrate se, prođu drugi…

(Snimila: Vanesa Begić)(Snimila: Vanesa Begić)

U organizaciji ovoga programa velika je zasluga predsjednice KUD-a "Lino Mariani" Lorette Godigna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater