Incident

Zatvorio se u stan i zaključao uputivši prijetnju policajcima da će pucati ukoliko mu se priđe i dođe na vrata

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Foto: Novi list)

Ilustracija (Foto: Novi list)


Jučer ujutro nešto poslije 10 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Gradac 34-godišnji muškarac fizički napao 58-godišnjaka kojeg je potom izbacio iz kuće.

Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja te zatekli oštećenog muškarca na ulici dok se 34-godišnjak zatvorio u stan i zaključao uputivši prijetnju policajcima da će pucati ukoliko mu se priđe i dođe na vrata.

Nakon razgovora s policijskim službenicima 34-godišnjak je oko 11 sati izišao iz stana i predao se te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Provedenim istraživanjem 34-godišnjak se sumnjiči da je rukama uhvatio za vrat i prsa i fizički izgurao iz kuće 58-godišnjaka čime je počinio prekršaj iz čl. 10. st. 1. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Oštećeni 58-godišnjak je odbio liječničku pomoć, dok je 34-godišnjem počinitelju izrečena mjera opreza zabrane približavanja i podnijet je optužni prijedlog nadležnom sudu u Makarskoj.

Nadalje, u odnosu na upućenu prijetnju i onemogućavanje postupanja policijskim službenicima provedenim istraživanjem se sumnjiči za kazneno djelo prisila sukladno čl. 314. st. 1. Kaznenog zakona te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini