dobre navike

Donosimo nekoliko načina kojima možete spriječiti nakupljanje masnih naslaga

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Višak kilograma oko struka uobičajen je problem s kojim se mnogi suočavaju. Bez obzira na to vodimo li sjedilački način života, volimo li brzu hranu ili smo pod visokim stresom, održavanje trbuha u top formi može se činiti kao teška borba. Međutim, dijetetičarka Laura Burak otkrila je pet načina na koje možemo spriječiti debljanje u području trbuha, piše Index.

"Iako ne postoji način da dijetom ciljate na područje vašeg trbuha u određenom razdoblju, jer težina pada sa svih strana kad je izgubite, postoje neke prakse koje mogu pomoći da vam se trbuh čini manje napuhanim, a zatim se i općenito osjećate bolje", rekla je za Eat This, Not That.

Ovo su navike koje je izdvojila.

1. Pijte puno vode

"Većina vas je kronično dehidrirana, što može utjecati na sve procese u tijelu i spriječiti detoksikaciju, odnosno proces u kojem tijelo učinkovito izbacuje otpad. Na primjer, kada pojedete slan obrok bez dovoljno vode, možete se osjećati napuhano u području trbuha", objašnjava Burak. Stoga naglašava kako je adekvatna hidracija vrlo važna jer doprinosi detoksikaciji.

2. Jedite više biljne prehrane

Dijetetičarka savjetuje da u prehranu uključimo više namirnica biljnog podrijetla, jer su najbolji izvori prirodnih vlakana, antioksidansa i hranjivih tvari.

3. Rasporedite obroke

Pravilno raspoređivanje obroka pomaže nam izbjeći kasniji unos viška kalorija, ističe Burak.

4. Jedite više kada osjećate da vam je potreban poticaj energije

Ako ne jedemo kada smo gladni, to zapravo može potaknuti prejedanje. Burak predlaže da jedemo više kada osjećamo da našem tijelu treba energija.

5. Svakodnevno vježbajte

Lako možemo usvojiti naviku sjedenja, osobito ako radimo od kuće. Međutim, svakodnevno kretanje ključno je za smanjenje sala na trbuhu, naglašava Burak. Postizanje savršene ravnoteže između kardio vježbi i vježbi snage pomoći će nam da vodimo sveukupno zdraviji stil života.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum