Sve tri istarske ekipe ostale među elitom

Pula i Vrsar uspješno zaključili prvenstva Superlige u stolnom tenisu

| Autor: Roberto Car
TRI POBJEDE ZA KRAJ - Aleks Krstevski (Arhiva Glasa Istre)

TRI POBJEDE ZA KRAJ - Aleks Krstevski (Arhiva Glasa Istre)


Stolnotenisači i stolnotenisačice vodećih istarskih klubova, Pule i Vrsara, zaključili su nastupe u Superligi za ovu sezonu i sve tri ekipe će i iduće sezone biti članovi elitnog domaćeg razreda. Puljani su prvenstvo okončali na osmom, Vrsaranke na sedmom, a Puljanke na osmom mjestu, nakon što su proteklog vikenda odigrani susreti posljednjeg kola.

U konkurenciji stolnotenisača dubrovačkom Libertasu je pripala dupla kruna budući da su prvenstvo zaključili bez poraza (20-0), dok su Puljani osmi sa skorom 6-14, a u posljednjm su kolu upisali pobjedu i poraz u svojoj dvorani. Prvo su u međusobnom dvoboju za osmo mjesto igrači Pule svladali Vodovod s 3:2, a potom su poraženi od Požege s 3:1. Osječani su poveli preko Luke Lozušića koji je svladao Joshuu Staceya s 3:2 (-8, 8, 9, -8, 11), potom je Aleks Krstevski okrenuo 1:2 protiv Marija Baneka (-8, 6, -10, 15, 8), da bi Vodovod opet poveo nakon što je Fran Mihaljević s 3:0 nadigrao Doriana Kuzmića. No, tu je uslijedio niz domaće momčadi. Prvo je Stacey s 3:1 pobijedio Baneka, da bi Krstevski opet okrenuo 1:2, ali ovog puta protiv Lozušića (7, -11, -8, 8, 11). Protiv Požege je jedinu pobjedu upisao Krstevski protiv Mustapića s 3.2.

U konkurenciji stolnotenisačica Dr. Časl je već ranije osigurao svoju 11. titulu izborenu s maksimalnih 18 pobjeda i meč razlikom 54:4, Vrsar je sedmi sa šest pobjeda i 12 poraza, a Pula osma s pet pobjeda i 13 poraza. U posljednjm kolu Vrsaranke su upisale pobjedu i poraz, a Puljanke dvije pobjede.

Vrsar je slavio u gostima kod Požege (3:1). Domaća ekipa je bolje otvorila, Nikolina Raguž je s 3:0 svladala Senu Smailji, ali nakon toga uslijedio je niz istarske ekipe i pritom su ispustile tek dva seta u tri meča, a pobijedile su Martina Rioža dva puta i Marta Jurčević. No, drugi susret za Vrsar nije bio tako uspješan s obzirom na to da su poraženi u Petrinji, a Mladost je slavila prvu pobjedu sezone (3:2). Ponovno je Rioža upisala dvije pobjede, ali to je bilo sve.

Pula je na oproštaju od sezone slavila na gostovanju u Slavoniji, i protiv Mladosti iz Petrinje i Požege ostvarena je pobjeda 3:1. S Požegom se meč mogao zakomplicirati, pogotovo jer je kod 2:1 za Pulu Nikolina Raguž vodila Mirnu Tomić s 3:0, no igračica Pule je ipak uspjela okrenuti tijek meča i svojom drugom pobjedom osigurati dva boda jer je prethodno slavila i Tamara Ramić. Protiv Mladosti je recept bio isti, Tomić dvje, Ramić jednu pobjedu uz poraz Putigne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater