rukomet

Umažani idućeg tjedna protiv Moslavine igraju doigravanje za Premier ligu. Maros: Bez malo sreće, bit će teško izboriti povratak

| Autor: Mijat Gavran
Tomislav Bošnjak (Snimio: Mijat Gavran)

Tomislav Bošnjak (Snimio: Mijat Gavran)


Iako su mnogi u netom okončanom natjecanju južnih prvoligaša očekivali više od umaške momčadi, odnosno izravni povratak u Premier ligu, to se nije dogodilo. Ipak, postoji tračak nade za to postignuće kroz doigravanje protiv momčadi iz Kutine. Igraju se dvije utakmice tijekom idućeg tjedna i tko bude uspješniji u tim ogledima, u nadolazećoj sezoni će igrati u elitnom rangu. Dosta problema je bilo u umaškim redovima, ponajprije zbog ozljeda i izostanaka igrača u drugom dijelu prvenstva. O trenutačnom stanju u redovima "plavo-žutih" nešto više doznali smo od stručnog dvojca umaškog prvoligaša.

Bez Sinčića

– Tko je mogao i pomisliti da ćemo imati takvih poteškoća tijekom nastavku prvenstva, već od pripremnog razdoblja su zaredali problemi. U očekivanju oporavka nekih stožernih igrača veću minutažu su imali mladi, no teško je bilo taj "teret" staviti na njih. Uoči starta prvenstva smo ostali bez organizatora igre Urha Jakoba Poberaja, u Izoli nakon prvih minuta tog trening susreta. Zatim su zaredali izostanci i štošta je bilo nemoguće premostiti bez vidnih posljedica. Dogodio nam nesretni poraz u Splitu, a onda smo i doma u dvije utakmice "posijali" tri boda, iako smo imali solidnu prednost. Imali smo priliku da sami odlučujemo o naslovu prvaka, ali nismo bili pravi baš u tim susretima. Ipak smo se uspjeli oporaviti i spasili što se dalo spasiti osvajanjem drugog mjesta koje nas vodi u kvalifikacije s Moslavinom - kazao je trener Bruno Maros. - Koliko god žalimo za propuštenim, htjeli ili ne moramo biti zadovoljni prilikom koja je pred nama za mogući popravak. U dvije bi naredne utakmice trebali dati sve od sebe. Ako ništa drugo igrom na razini svojih mogućnosti u ovoj situaciji, bez nekih glavnih igrača u momčadi, se zahvaliti našim vjernim navijačima za potporu koju su nam pružali tijekom utakmica. Sigurno će nam nedostajati do ozljede najbolji strijelac Prve lige Marin Sinčić, no ostali će ga nastojati nadomjestiti koliko god to bude moguće. Nadam se da će Buvinić, Stapar, Radečić i Bošnjak stisnuti "zube" i odigrati najbolje što znaju. Potonji se sa zlatnom medaljom i priznanjem za najboljeg igrača vratio s EP-a za gluhe i nagluhe rukometaše. On bi mogao "dići" suigrače i momčad da odigraju dobitnu partiju, no bez malo sreće, bit će teško izboriti povratak u elitno društvo. Drugačije bi razmišljali da nas te brojne nedaće nisu prorijedile i onemogućile nam lakši put do nedavnog društva.

Neopterećeni

Kakva su saznjanja umaške struke o vrijednostima suparnika koji će učiniti sve za očuvanje aktualnog statusa, odgovor nam je ponudio Ivan Sever, prvi suradnik trenera Marosa.

– Potrudili smo se o protivnicima doznati što više kroz analizu njihovih zadnjih nastupa u kojima su se spasili izravnog ispadanja iz lige. Nezahvalno je bilo što prognozirati, no naša je prednost u tome što nismo opterećeni koliko oni. Mi smo u stvaranju momčadi za viši rang, a ukoliko se ukaže prilika da to ostvarimo u tjednu koji je pred nama, nećemo je propustiti. Sve je moguće uz navijače kakve imamo - rekao nam je Ivan Sever.

Prva utakmica se igra u srijedu u Kutini, a uzvrat je u subotu u sportskoj dvorani "Juraj Radovčić".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom