premijerligaši

Rukometaši Poreča danas gostuju kod Sesveta u posljednjem kolu Lige za prvaka

| Autor: Roberto CAR
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pred rukometašima jedinog istarskog premijerligaša iz Poreča posljednja je utakmica Lige za prvaka Paket24 Premijer lige. U sklopu desetog kola gostuju kod Sesveta, a utakmica je na rasporedu danas, s početkom u 19 sati. Sesvete su i ove sezone pokazale da su vrlo opasna momčad, koja je sve do devetog kola bila u igri za drugo mjesto u elitnom prvenstvu hrvatskog rukometa.

Poraz od Varaždina 1930 ipak je poremetio njihove velike snove te su sada sigurni na trećem mjestu koje donosi razigravanje za Europu. U tom razigravanju sukobit će se s četvrtoplasiranom momčadi, a upravo se Porečani nadaju da će to biti oni. Naime, Poreč trenutno ima dva boda više od Bjelin Spačve Vinkovci koja, pak, igra kod kuće s Varaždinom 1930.

Izbjeći kraj

Ako Spačva slavi, a Poreč ne uzme barem bod, to bi značilo i kraj nadanja Poreča o četvrtom mjestu, dok remi ili poraz Spačve gura igrače trenera porečke momčadi Ilije Lovrinovića u dobru poziciju. Stoga ne treba mnogo govoriti koliko je današnji susret važan za Porečane koji iza sebe ponovno imaju dosta dobru sezonu u najvišem rangu hrvatskog rukometa, uz promociju mnogobrojnih mladih talentiranih igrača.

Trener Poreča Ilija Lovrinović nada se da će njegovi igrači ponovno pokazati borbeni duh, kao i u prvoj susretu ove sezone u Ligi za prvaka, kada je Poreč kod kuće izgubio 27:30 u vrlo tijesnoj utakmici.

- Nadam se da nas ne čeka posljednja utakmica u sezoni. Probat ćemo sve da bi ostvarili pobjedu i ostali sigurno na četvrtoj poziciji. Jedno je sigurno Sesvete su odlična ekipa, uspjeli su nas pobijedit i u Poreču, ali mislim da ako smo pravi, da možemo odigrati s njima - rekao je trener Poreča.

Ostvariti cilj

Mladi Luka Malinarich, već standardni juniorski reprezentativac, zna koliko barem bod može biti važan za njegove suigrače, ali i koliko je pred njima teško gostovanje u Jelkovcu protiv momčadi trenera Igora Vorija koja je namučila sve ove sezone u Paket24 Premijer ligi.

- Ovaj vikend gostujemo u Sesvetama, kod protivnika koji je i ove sezone pokazao da spada u sam vrh hrvatskog rukometa. Ovo je za nas jako važna utakmica, s obzirom na to da bi s pobjedom osigurali poziciju koja vodi u europsko natjecanje. Očekujemo tešku utakmicu, ali mi znamo da je naš cilj pobjeda i dati ćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj - rekao je Malinarich.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini