PULSKA TRŽNICA

RASTE BROJ TURISTA, ALI I CIJENA Šumski mix po 80 kuna!


U slučaju da nemate ideju što kuhati, na pulskoj tržnici, ali i obližnjoj ribarnici raznolika je ponuda pa će ideja doći sama od sebe. Kako je šarolika ponuda, tako su šarolike i cijene. Stoga ako ne želite kupovati u trgovačkim centrima i nemate svoje domaće dobavljače, nema vam druge nego prilagoditi se cijenama na tržnici.

Preskupo voće

Od voća se ovih dana na tržnici najviše traže breskve. Cijene im variraju od 14 do 16 kuna, dok su one domaće cijenu "uglavile" na 14 kuna. Naranče drže cijenu od 15 kuna. Marelice se mogu naći od 12 pa sve do 25 kuna. U čemu je tu štos, nismo uspjeli saznati. Stvar je valjda ponude i potražnje!

Za grožđe, čije vrijeme tek dolazi, ovih dana treba izdvojiti između 18 pa do čak 40 kuna, ovisno o vrsti koju kupujete. Kruške koštaju između 14 i 16 kuna, šljive između 10 i 12 kuna koliko ćete izdvojiti i za lubenice. Dinje su nešto jeftinije i stoje 10 kuna, koliko iznose i jabuke i banane. Ako volite šumsko voće, poput borovnica i kupina, košarice ćete platiti između 10 i 20 kuna, dok su maline po 25 kuna i, ako ništa drugo, barem tu nema puno odstupanja u odnosu na cijene iz trgovačkih centara. Međutim, u prolazu po tržnici za oko nam je na jednom štandu zapeo mix šumskih bobica koji se nudio po cijeni od vrtoglavih 80 kuna za kilogram. Hoće li se po toj cijeni i prodati ili će za koji dan nuditi po manjoj cijeni, bit će zanimljivo vidjeti.

Pedoči po 25 kuna

Jagode i dalje drže cijenu po 25 kuna, dok su trešnje, već na izmaku, dakako odmah i skuplje te im cijena varira između 35 i 50 kuna. Zato su smokve 'postojane' i drže cijenu na 40 kuna.

Istovremeno, povrće je znatno jeftinije od voća pa ga je prihvatljivije ubaciti u dnevni meni. Krumpir i paprike koštaju oko 4 kune, tikvice i malancani su po 6 kuna, dok se krastavcima i mrkvama cijene kreću od 12 kuna naviše. Za pomidore ćete izdvojiti između 6 i 14 kuna, za kapulu 10 kuna - onu ljubičastu i 16 kuna - dok je grašak bio 20 kuna. Cherry rajčice drže najvišu cijenu i kilogram je košta između 15 i 20 kuna.

Osim po tržnici, prošetali smo i po ribarnici i naišli na bogatu ponudu svježe ribe i školjki. Najjeftiniji u ponudi su pedoči koji koštaju 25 kuna po kilogramu. Kilogram lignji, pak, košta između 80 do 120 kuna. Folpi i ugor za grill koštaju po 50 kuna, zeri, ugor i vongole mogu se kupiti po cijeni od 60 kuna.

Ako ste ljubitelji hobotnice platit ćete ju po cijeni od 100 kuna, a ako pak volite brancin ili oradu za to će trebati izdvojiti između 70 pa do vrtoglavih 200 kuna. Tuna se može kupiti po cijeni od 120 pa do 150 kuna, losos od 130 do 170 kuna, kozice od 120 do 160 kuna, dok su najskuplji škampi po cijeni od 250 kuna.

Ovisno o tome što volite i kakav ste gurman zacijelo ćete u ovoj ponudi nešto pronaći za sebe. (A. LONČARIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater