PREDSJEDNIK MOSTA

Petrov ponovno pozvao DP da odustane od HDZ-a i ispuni predizborna obećanja

| Autor: Hina
(Snimio Patrik Macek / Pixsell)

(Snimio Patrik Macek / Pixsell)


Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.

“DP je obećavao da nikada neće ići s HDZ-om. Danas pregovaraju s njima. Jedni druge su nazivali teroristima, slali ih u umobolnicu, a danas s njima pregovaraju”, istaknuo je Petrov na konferenciji za novinare, dan nakon što su objavljene najave iz HDZ-a da bi se u utorak mogli znati obrisi nove parlamentarne većine u kojoj bi bili HDZ i DP.

Petrov ipak ne misli da je njegov poziv u ovom trenutku uzaludan te je podsjetio DP-ovce na obećanja: da neće s HDZ-om, da im se ne sviđa ovakav sistem u kojem manjine formiraju vladu, da je država premrežena korupcijom, da se treba povećati mirovine i dati dječji doplatak…

“Ljudi su im dali povjerenje u tolikom broju mandata da mogu zaustaviti korupciju, da mogu poslati HDZ u oporbu i da mogu raditi u interesu građana. Građani trebaju znati da je DP taj koji danas bira između fotelja i naroda. Mi ih pozivamo da rade u interesu građana”, istaknuo je Petrov.

Objasnio je da bi DP, skupa s ostalim strankama, imao sasvim dovoljno glasova da provede kvalitetne i korisne zakone, te da bi se nakon toga raspisali ponovljeni parlamentarni izbori.

“Pa ako su im toliki problem manjine, neka se odazovu našem pozivu i neka se pokrene referendum. Neka građani odluče smiju li npr. predstavnici manjina ovako beskrupulozno trgovati o formiranju vlade ili ne smiju. Neka građani to odluče. Zašto onda, mimo građana koji su im dali povjerenje, oni idu trgovati za HDZ, a rekli su da neće. Mi samo želimo stvari izvesti na čistac i želimo im dati priliku da ostanu vjerni svojim obećanjima”, poručio je Petrov.

Najsnažnijom antikorupcijskom politikom smatra slanje HDZ-a u oporbu, u trenutku kada je “uhićen zamjenik ministrice Nine Koržinek Obuljen i kada se se uvidjelo da se svaki drugi euro trošio nenamjenski, kriminalno, iz Fonda solidarnosti”.

Ponovno je istaknuo da bi formiranje antikorupcijske većine u Saboru bila prilika da se  zaustavi “instaliranje Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika i daljnja kontrola DORH-a”.

Petrov je održao konferenciju ispred zgrade Porezne uprave u Novom Zagrebu jer je predstavio novi alat u borbi protiv korupcije koji predlaže Most. Riječ je o osnivanju posebnog centraliziranog  odjela koji bi istraživao porijeklo imovine javnih dužnosnika i direktora državnih tvrtki koji imaju imovinu nerazmjernu svojim prihodima.

Pritom je podsjetio da je Hrvatska jedina zemlja iz EU koja se našla na listi  Međunarodne agencije za borbu protiv pranja novca, i to zajedno s Kamerunom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of