Vratar Istre 1961

Lovro Majkić: Danas trebamo odigrati kao protiv vodećih momčadi

| Autor: Roberto Car
U LOV ZA ŠESTIM MJESTOM - Lovro Majkić (Snimio: Luka Batelic/Pixsell)

U LOV ZA ŠESTIM MJESTOM - Lovro Majkić (Snimio: Luka Batelic/Pixsell)


Nakon trenera, svoje dojmove uoči današnjeg susreta protiv Rudeša iznio je i vratar Lovro Majkić. "Zeleno-žuti" su protiv već otpisanog domaćina u prvom ovosezonskom dvoboju na "Drosini" tek remizirali (0:0), potom su na gostovanju u Kranjčevićevoj upisali najuvjerljiviju pobjedu sezone (4:0), da bi u drugom pulskom ogledu slavili s 2:1 preokrenuvši startno vodstvo Zagrepčana, a preokret su kompletirali igrajući cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje. Četvrti susret s Rudešom odigrat će, premijerno, na njihovom stadionu i pokušati doći do treće pobjede ove sezone u međusobnim susretima.

- To je momčad koja je posljednja na ljestvici, nemaju više šanse za ostanak, ali su zbog toga još opasniji jer nemaju što izgubiti. Siguran sam da će svaki igrač Rudeša u zadnjim kolima htjeti pokazati da zaslužuje i iduće sezone igrati u HNL-u, tako da mi nemamo prostora za opuštanje. Mislim da pokazujemo kroz svaki trening da nam je fokus na visokoj razini i idemo odigrati utakmicu kao da igramo protiv Dinama ili Rijeke. Dat ćemo sve od sebe da pobjedimo - rekao je Lovro Majkić, koji je u pulskom klubu gotovo punih šest godina, a ove je sezone upisao 30 nastupa u HNL-u, odnosno, zbog ozljede preskočio je samo dvoboje s Lokomotivom i Dinamom na startu četvrtog kruga prvenstva.

Dodatni motiv pulskim igračima u dvoboju može biti to što je Rudeš prvi bod osvojio baš na "Drosini", ali i u činjenici da Istra 1961 nije nikad u Ligi 10 pobijedila tri utakmice zaredom. Zadnji je puta to uspjela u ljeto daleke 2011. godine, u zadnjoj sezoni Lige 12. Koliko je vremena prošlo otad svjedoči i činjenica da niti kapetan Slavko Blagojević tada još nije bio u Puli. On je stigao sezonu nakon toga.

- Nisam o tome razmišljao, ali nama su motivi ipak drugačije prirode. Želimo držati razinu igre do koje smo došli u zadnje vrijeme. Gledamo rezultat, ali gledamo i da nakon svake utakmice naš trener bude zadovoljan igrom koju smo pokazali, što znači da smo "umrli" na terenu. Nije bitno protiv koga igramo, motiv nam je uvijek isti. Idemo dati sve od sebe, a ostalo je samo dodatni bonus.

Majkić je prošle, rekordne, sezone bio na klupi u susretu osmine finala Kupa Hrvatske kad je pulska momčad ispala od Rudeša, tada vodećeg sastava Prve NL. U 2:1 porazu branio je Ivan Lučić. a igralo se na stadionu na kojem će se i danas igrati.

- Iskreno, mislim da je ovaj teren čak i bolji od onoga u Kranjčevićevoj na kojem je Rudeš igrao donedavno prvenstvene susrete. Tako da će nam biti lakše igrati. A kad je riječ o samom stadionu, nitko od nas nije neka velika zvijezda koja je igrala Camp Nou pa da nam sad ovo bude ispod nivoa. Svaki stadion je isti i to je najmanji problem - smatra Majkić.

Dakako, i pulski se igrači već polako pripremaju za iduću sezonu, želeći se nametnuti treneru.

- Naravno, stalno govorim otkad je trener Tramezzani došao, da svako želi izboriti nastup u prvoj momčadi i dobiti priliku, tako da nam toga stvarno ne nedostaje. Uvjeren sam da će klub sigurno imati slatke brige oko toga tko će igrati.

Četiri kola prije kraja Puljani zaostaju bod za Goricom i dva za Varaždinom, s kojima se još susreću.

- Nadam se da ćemo zazeti šestu poziciju. Idemo dobiti sve do kraja pa ćemo vidjeti - zaključio je optimistički Majkić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum